ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai
- varškė: 500 gramų
- cukrus: 200 gramų
- ištirpintas sviestas: 2 šaukštų
- česnakas: 3 skiltelių
- vanilinis cukrus: 1 šaukšto
- kiaušiniai: 2
- manų kruopos: 1 šaukšto
- nutarkuota citrinos žievelė: 1 šaukštelio
- grietinėlė: 1 šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- Iš pradžių į 180 laipsnių temperatūros orkaitę dėkite česnako skilteles bei kepkite tol, kol jos suminkštėja.
- Tuomet pertrintą varškę sumaišykite su ištirpintu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, manais, grietinėle, citrinos žievele, druska ir kiaušiniais. Iškepusius česnakus sutrinkite bei įmaišykite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.
- Tada dėkite varškės masę į mažus indelius bei kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių. Jei kepate viename inde, tokiu atveju ir kepimo laiką ilginkite iki valandos arba, kol apkepas iškeps bei gražiai paruduos.
- Pats gardžiausias tik ištrauktas iš orkaitės, bet ir atvėsęs labai skanus.
- Pastebėjimas: Česnakas šiame apkepe visai neužgožia savo skoniu apkepo, gal labiau sušvelnina apkepo saldumą
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
VARŠKĖČIAI SU VANILINIU PADAŽU
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Raudonojo aksomo tortas
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Šventėms – tortas „Snickers“
Šniceliai su balta duona ir padažu
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
VARŠKĖS APKEPAS SU MORKOMIS
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Klasikinis medaus tortas
KALAKUTIENOS MALTINIAI BULVIŲ PATALUOSE
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Itin purus varškės apkepas
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS