ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Kategorija: Apkepų patiekalų receptai / Varškės patiekalai
- varškė: 500 gramų
- cukrus: 200 gramų
- ištirpintas sviestas: 2 šaukštų
- česnakas: 3 skiltelių
- vanilinis cukrus: 1 šaukšto
- kiaušiniai: 2
- manų kruopos: 1 šaukšto
- nutarkuota citrinos žievelė: 1 šaukštelio
- grietinėlė: 1 šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- Iš pradžių į 180 laipsnių temperatūros orkaitę dėkite česnako skilteles bei kepkite tol, kol jos suminkštėja.
- Tuomet pertrintą varškę sumaišykite su ištirpintu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, manais, grietinėle, citrinos žievele, druska ir kiaušiniais. Iškepusius česnakus sutrinkite bei įmaišykite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.
- Tada dėkite varškės masę į mažus indelius bei kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių. Jei kepate viename inde, tokiu atveju ir kepimo laiką ilginkite iki valandos arba, kol apkepas iškeps bei gražiai paruduos.
- Pats gardžiausias tik ištrauktas iš orkaitės, bet ir atvėsęs labai skanus.
- Pastebėjimas: Česnakas šiame apkepe visai neužgožia savo skoniu apkepo, gal labiau sušvelnina apkepo saldumą
Panašūs receptai
Purus varškės apkepas
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
Morkų ir varškės apkepas
Puikiai pavykęs varškės apkepas su ryžiais
Varškės ir obuolių apkepas
Purus varškės apkepas
Grūdėtos varškės apkepas su kriaušėmis
PAPRASTAI: VARŠKĖS APKEPAS
Varškės apkepkas su makaronais arba žydiškas kugelis
Žiedinių kopūstų ir varškės apkepas
Varškės apkepas kitaip, su moliūgu
Tobulas tradicinis senovinis varškės apkepas pagal močiutę