ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS

Kategorija: Apkepai / Varškės patiekalai


ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS

Paskelbė:
27 Kovo 2019
    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • ištirpintas sviestas: 2 šaukštų
    • česnakas: 3 skiltelių
    • vanilinis cukrus: 1 šaukšto
    • kiaušiniai: 2
    • manų kruopos: 1 šaukšto
    • nutarkuota citrinos žievelė: 1 šaukštelio
    • grietinėlė: 1 šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
  1. Iš pradžių į 180 laipsnių temperatūros orkaitę dėkite česnako skilteles bei kepkite tol, kol jos suminkštėja.
  2. Tuomet pertrintą varškę sumaišykite su ištirpintu sviestu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, manais, grietinėle, citrinos žievele, druska ir kiaušiniais. Iškepusius česnakus sutrinkite bei įmaišykite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.
  3. Tada dėkite varškės masę į mažus indelius bei kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių. Jei kepate viename inde, tokiu atveju ir kepimo laiką ilginkite iki valandos arba, kol apkepas iškeps bei gražiai paruduos.
  4. Pats gardžiausias tik ištrauktas iš orkaitės, bet ir atvėsęs labai skanus.
  5. Pastebėjimas: Česnakas šiame apkepe visai neužgožia savo skoniu apkepo, gal labiau sušvelnina apkepo saldumą
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
45 min     Šaltinis: