BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS

- Padažui:
- svogūnai: 0,5 (nedidelio)
- česnakas: kelių skiltelių
- aliejus: 2 šaukštų
- mėgiamas kečupas: 2 stiklinių (arba pomidorų padažas)
- vanduo: 0,5 stiklinės
- citrinos sultys: šlakelio
- Prieskonių mišiniui:
- rudas cukrus: 0,75 stiklinės
- garstyčių milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- raudonųjų saldžiųjų paprikų milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- čili pudra: 2 arbatinių šaukštelių
- druska
- pipirai
- Pradžioje smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką apkepiname aliejuje maždaug 3-4 minutes. Tada sudedame visus prieskonius bei maišydamos pakepame. Sudedame likusius ingredientus bei verdame ant labai silpnos ugnies maždaug pusvalandį vis pamaišydamos. Neuždengiame.
- Pastebėjimas: Iš nurodyto kiekio ingredientų išeina maždaug 400 – 500 mililitrai padažo. Laikome jį šaldytuve, kaip ir visus kitus padažus.
- Pastebėjimas: Visų sudedamųjų dalių proporcijos priklauso nuo to, kokio skonio jums norisi: jei norisi saldžiau, dedame daugiau cukraus, jei aštriau – dedame daugiau čili pudros, skysčiau – pilame daugiau vandens ir taip toliau. Tik gaminant padažą bei jį ragaujant, galite atrasti savą trokštamą skonį.
- Pastebėjimas: Man tai yra bene pats gardžiausias padažas iš visų. Jį pagaminti neužtrunka labai ilgai, jo skonis intensyvus, todėl padažo maistui gardinti reikia nedaug. Ir nors šio padažo gaminimas yra virtuvę tvarkyti priverčiantis dalykas, namų gamybos barbecue padažas yra daugybę kartų skanesnis už betkokį pirktinį.
- Pastebėjimas: Virdamas padažas truputį burbuliuoja dėl jame esančio cukraus, todėl viskas aplinkui nusitaškuoja raudonai, dėl to, padažui kliuksint, virtuvėje geriau net nebūti bei nesierzinti, o po visko tiesiog kuo greičiau viską apsivalyti. Uždengti puodą dangčiu ne išeitis, nes padažas virdamas privalo tirštėti. Būtent dėl to jis verdamas ant silpnos ugnies neuždengus dangčiu. Aukštas prikaistuvas būtų išeitis, tačiau tokio aukšto rasti dar neteko… Skanaus! ;)
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kiaušinius dažome natūraliai

Raudonojo aksomo tortas

Vyšninis Barbecue padažo receptas

Jokio pilvo per 2 savaites! Šis nuostabus gėrimas veiks bet kokio amžiaus žmonėms

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais

Baklažanų apkepas

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

Bazilikų padažas

JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS

BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ

KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"

KREVEČIŲ KOKTEILIS

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA

RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)

KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS

ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE

Mielinės spurgos su džemu

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Šašlykai greituoju būdu..