Curry padažas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Toks padažas yra labai mėgiamas su vištiena Didžiojoje Britanijoje. Ilgai abejojau ar jį gaminti, nes tai galybe prieskonių ir maniau nesusitvarkysiu. Bet labai džiaugiuosi išbandžiusi. Iš šių proporcijų gaunasi ganėtinai didelis kiekis, aš pusę padažo kiekio užsišaldžiau kitam kartui. Labai patogu skubantiems.
1. Iš pradžių svogūnus, česnaką bei imbierą sutriname maisto trintuvėje iki vientisos masės.
2. Tuomet įkaitiname keptuvę. Sudedame kumino, pankolio sėklas, lauro lapelius bei cinamono lazdelę ir leidžiame jiems užkaisti.
3. Tada įpilame aliejaus ir, kai įkais, sudedame pastą iš maisto procesoriaus bei pakepiname maždaug 10-15 minučių, kol pagels.
4. Po to sudedame likusius prieskonius, pomidorų pastą ir druską bei įpilame 600 mililitrų vandens. Užvirus patroškiname maždaug 10 minučių.
5. Ir štai viskas - padažas jau paruoštas naudojimui. Atvėsiname, padaliname į tris porcijas bei užšaldome. Gaunasi labai gardus bei švelnaus skonio padažiukais.
Ingredientai
- svogūnai: 3 dideli (stambiai supjaustyti)
- česnakas: 12 skiltelių (stambiai supjaustytos)
- šviežia imbiero šaknis: 8 centimetrų (stambiai supjaustyta)
- kumino sėklos: 2 šaukštelių
- pankolio sėklos: 2 šaukštelių
- lauro lapeliai: 2
- cinamono lazdelės: 1
- aliejus: 6 šaukštų
- trinta kalendra: 1 šaukšto
- trinta ciberžolė: 1 šaukšto
- pomidorų pasta: 2 šaukštų
- druska: 1 šaukštelio
- vanduo: 600 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūnus, česnaką bei imbierą sutriname maisto trintuvėje iki vientisos masės.
2. Tuomet įkaitiname keptuvę. Sudedame kumino, pankolio sėklas, lauro lapelius bei cinamono lazdelę ir leidžiame jiems užkaisti.
3. Tada įpilame aliejaus ir, kai įkais, sudedame pastą iš maisto procesoriaus bei pakepiname maždaug 10-15 minučių, kol pagels.
4. Po to sudedame likusius prieskonius, pomidorų pastą ir druską bei įpilame 600 mililitrų vandens. Užvirus patroškiname maždaug 10 minučių.
5. Ir štai viskas - padažas jau paruoštas naudojimui. Atvėsiname, padaliname į tris porcijas bei užšaldome. Gaunasi labai gardus bei švelnaus skonio padažiukais.
Kiaulienos nugarinės marinatas
Vegetariška Korma
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
Greitas ir labai skanus ryžių ir vištienos plovas
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Pikantiški 6 šašlykų receptai
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Gruziniska "Charčio"
Vegetariškas plovas su avinžirniais
Bazilikų padažas
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
SPAGETI MAKARONAI SU VIŠTIENOS IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Raudonas picos padažas
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA