Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ganėtinai dažnas mano pasirinkimas salotoms - garstyčių ir medaus padažas, kuris yra tikrų tikriausiai klasika. Jis savyje turi švelnios rūgštelės, šiek tiek saldumo bei garstyčių aštrumo. Pilkite jį ant visų pamėgtų žalių salotų.
1. Pirmiausia sudedame visus nurodytus ingredientus į nedidelį stiklainiuką (arba kitą indą su dangčiu).
2. Tada uždengiame ir gerai pakratome, kol padažas patampa vientisas.
3. Kokioms salotoms šis padažas tinka labiausiai? Toks padažas idealiai tiks visoms žalioms salotoms su daržovėmis arba be jų. Turi labai malonios rūgštelės, saldumo bei aštrumo.
4. Kokiam kiekiui užteks tokio? Tokio pasigaminto padažo užteks tikrai dideliam dubeniui salotų. Arba keletui kartų vidutinio dydžio dubenio salotoms.
5. Kur ir kaip laikyti šį padažą? Jeigu padažo nepavyko sunaudoti iškart - jį laikome šaldytuve. Rekomenduotina sunaudoti per kelias dienas.
6. Kaip galima pritaikyti skonį sau? Kai jau pasigaminate padažą - jį paragaujame. Gali būti, kad norėsis daugiau druskos, o gali būti, kad rūgštelės. Tada įdedame šiek tiek daugiau norimo ingrediento ir darkart uždengę pakratome.
7. Kokį alyvuogių aliejų reikėtų pasirinkti? Renkamės šalto spaudimo kokybišką alyvuogių aliejų. Aš pati asmeniškai tokiam užpilui pasirenku švelnesnio skonio alyvuogių aliejų. Jeigu įsigysite išspaudų arba prastesnį aliejų - užpilas gali turėti tikrai nemalonų kartoką poskonį. Todėl prieš gaminant savo salotų užpilą - paragaujame aliejaus. Alyvuogių aliejus yra specifinis, bet privalo būti malonaus skonio.
Ingredientai
- skystas medus: 2 arbatinių šaukštelių
- grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
- dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (arba kitų įprastinių garstyčių)
- šviežiai spaustos citrinos sultys: 2,5 valgomojo šaukšto
- kokybiškas alyvuogių aliejus: 7 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnio
- šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnio
Recepto paruošimas:
1. Pirmiausia sudedame visus nurodytus ingredientus į nedidelį stiklainiuką (arba kitą indą su dangčiu).
2. Tada uždengiame ir gerai pakratome, kol padažas patampa vientisas.
3. Kokioms salotoms šis padažas tinka labiausiai? Toks padažas idealiai tiks visoms žalioms salotoms su daržovėmis arba be jų. Turi labai malonios rūgštelės, saldumo bei aštrumo.
4. Kokiam kiekiui užteks tokio? Tokio pasigaminto padažo užteks tikrai dideliam dubeniui salotų. Arba keletui kartų vidutinio dydžio dubenio salotoms.
5. Kur ir kaip laikyti šį padažą? Jeigu padažo nepavyko sunaudoti iškart - jį laikome šaldytuve. Rekomenduotina sunaudoti per kelias dienas.
6. Kaip galima pritaikyti skonį sau? Kai jau pasigaminate padažą - jį paragaujame. Gali būti, kad norėsis daugiau druskos, o gali būti, kad rūgštelės. Tada įdedame šiek tiek daugiau norimo ingrediento ir darkart uždengę pakratome.
7. Kokį alyvuogių aliejų reikėtų pasirinkti? Renkamės šalto spaudimo kokybišką alyvuogių aliejų. Aš pati asmeniškai tokiam užpilui pasirenku švelnesnio skonio alyvuogių aliejų. Jeigu įsigysite išspaudų arba prastesnį aliejų - užpilas gali turėti tikrai nemalonų kartoką poskonį. Todėl prieš gaminant savo salotų užpilą - paragaujame aliejaus. Alyvuogių aliejus yra specifinis, bet privalo būti malonaus skonio.
Raktažodžiai:
medus, padazas, garstycios, dizono garstycios, grudetos garstycios, aliejus, druska, pipirai, juodieji pipirai
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
ČESNAKINIS PADAŽAS SALOTOMS IR NE TIK
Granatų užpilas
Prieskoninis aliejus salotoms
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
TRADICINĖS CEZARIO SALOTOS BE MĖSOS
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Silkutė su pomidorais - receptu norėsis dalintis su visais!
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
Bazilikų padažas
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
Lęšių virimas arba kiek laiko reikia virti lęšius?
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
AVINŽIRNIŲ IR SEZAMO SĖKLŲ PASTOS UŽTEPĖLĖ
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
Kepti vištienos gabaliukai garstyčių marinate
Silkutė su garstyčių padažiuku ir daržovėm
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI