Medaus ir garstyčių padažas salotoms

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Medaus ir garstyčių padažas salotoms

Paskelbė:
02 Balandžio 2022
Ganėtinai dažnas mano pasirinkimas salotoms - garstyčių ir medaus padažas, kuris yra tikrų tikriausiai klasika. Jis savyje turi švelnios rūgštelės, šiek tiek saldumo bei garstyčių aštrumo. Pilkite jį ant visų pamėgtų žalių salotų.

Ingredientai



  • skystas medus: 2 arbatinių šaukštelių
  • grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
  • dižono garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio (arba kitų įprastinių garstyčių)
  • šviežiai spaustos citrinos sultys: 2,5 valgomojo šaukšto
  • kokybiškas alyvuogių aliejus: 7 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnio
  • šviežiai malti juodieji pipirai: žiupsnio


Recepto paruošimas:



1. Pirmiausia sudedame visus nurodytus ingredientus į nedidelį stiklainiuką (arba kitą indą su dangčiu).
2. Tada uždengiame ir gerai pakratome, kol padažas patampa vientisas.
3. Kokioms salotoms šis padažas tinka labiausiai? Toks padažas idealiai tiks visoms žalioms salotoms su daržovėmis arba be jų. Turi labai malonios rūgštelės, saldumo bei aštrumo.
4. Kokiam kiekiui užteks tokio? Tokio pasigaminto padažo užteks tikrai dideliam dubeniui salotų. Arba keletui kartų vidutinio dydžio dubenio salotoms.
5. Kur ir kaip laikyti šį padažą? Jeigu padažo nepavyko sunaudoti iškart - jį laikome šaldytuve. Rekomenduotina sunaudoti per kelias dienas.
6. Kaip galima pritaikyti skonį sau? Kai jau pasigaminate padažą - jį paragaujame. Gali būti, kad norėsis daugiau druskos, o gali būti, kad rūgštelės. Tada įdedame šiek tiek daugiau norimo ingrediento ir darkart uždengę pakratome.
7. Kokį alyvuogių aliejų reikėtų pasirinkti? Renkamės šalto spaudimo kokybišką alyvuogių aliejų. Aš pati asmeniškai tokiam užpilui pasirenku švelnesnio skonio alyvuogių aliejų. Jeigu įsigysite išspaudų arba prastesnį aliejų - užpilas gali turėti tikrai nemalonų kartoką poskonį. Todėl prieš gaminant savo salotų užpilą - paragaujame aliejaus. Alyvuogių aliejus yra specifinis, bet privalo būti malonaus skonio.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: