Virtų pupelių užtepėlė

Paskelbė:
11 Geg. 2022
Tokia užtepėlė mums itin patiko savo lengvumu (tiek pagaminimo, tiek riebumo prasme). Daugiausia skonio jai priduoda čili padažas, pačios pupelės tik kūną bei tekstūrą. Mes pasirinkome valgyti ją su duonos lazdelėmis, o likučius ryte suvalgiau tiesiog su riekele duonos bei arbatos puodeliu. Buvo itin skanu! 🙂
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi maždaug 400 mililitrų užtepėlės.



Ingredientai



  • virtos baltos pupelės: ~400 mililitrų (aš verdu pati, bet galite naudoti ir iš skardinės)
  • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sezamo aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
  • sojos padažas: 2 arbatinių šaukštelių
  • saldus čili padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 1 skiltelės
  • rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vanduo: ketvirtadalio stiklinės (60 mililitrų)
  • citrinos arba laimo vaisiaus sultys: 1 valgomojo šaukšto

Recepto paruošimas



1. Elektriniu smulkintuvu susmulkiname visus ingredientus iki vientisos masės. Vanduo yra reikalingas tam, kad masė būtų glotnesnė.
2. Jeigu naudosite pirktines pupeles iš skardinės, galima pamėginti sutrinti su visu skysčiu. Jeigu bus per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
Регистрация
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 12.1 бесплатно