Virtų pupelių užtepėlė
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Tokia užtepėlė mums itin patiko savo lengvumu (tiek pagaminimo, tiek riebumo prasme). Daugiausia skonio jai priduoda čili padažas, pačios pupelės tik kūną bei tekstūrą. Mes pasirinkome valgyti ją su duonos lazdelėmis, o likučius ryte suvalgiau tiesiog su riekele duonos bei arbatos puodeliu. Buvo itin skanu! ?
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi maždaug 400 mililitrų užtepėlės.
1. Elektriniu smulkintuvu susmulkiname visus ingredientus iki vientisos masės. Vanduo yra reikalingas tam, kad masė būtų glotnesnė.
2. Jeigu naudosite pirktines pupeles iš skardinės, galima pamėginti sutrinti su visu skysčiu. Jeigu bus per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens. Skanaus!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi maždaug 400 mililitrų užtepėlės.
Ingredientai
- virtos baltos pupelės: ~400 mililitrų (aš verdu pati, bet galite naudoti ir iš skardinės)
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- sezamo aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
- sojos padažas: 2 arbatinių šaukštelių
- saldus čili padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 1 skiltelės
- rūkytos paprikos milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- vanduo: ketvirtadalio stiklinės (60 mililitrų)
- citrinos arba laimo vaisiaus sultys: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Elektriniu smulkintuvu susmulkiname visus ingredientus iki vientisos masės. Vanduo yra reikalingas tam, kad masė būtų glotnesnė.
2. Jeigu naudosite pirktines pupeles iš skardinės, galima pamėginti sutrinti su visu skysčiu. Jeigu bus per tiršta, įpilame dar šiek tiek vandens. Skanaus!
Raktažodžiai:
pupeles, virtos pupeles, sezamo aliejus, cesnakas, cili padazas, pupeliu uztepele, uztepele, vanduo, citrinos sultys, laimo sultys, sojos padazas, baltos pupeles
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Labai aštrus čili pipirų padažas charisas
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Rūkytos lašišos ir anakardžių užtepėlė
Pad Thai su krevetėmis
Grikiai su daržovėmis, pupelėmis ir sūriu
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Čili sriuba (aštri sriuba)
Keptuvėje kepti vištienos kukuliai baltame padaze
Sveika avinžirnių užtepėlė su ciberžole (humusas)
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Pasakiško skonio silkės užtepėlė su kiaušiniais
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Kepti ryžiai su daržovėmis ir lašiša
čili sriuba / troškinys su faršu
Morkų ir silkės užtepėlė
Veganezas - veganiškas majonezes
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Džiovintų grybų užtepėlė - paštetas
Ankštinės pupelės su grybais
Petražolių pesto padažas
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Nealkoholinis imbierinis limonadas