Bešamelio padažas - visų padažų karalius!
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai
Šis padažas yra universalus, todėl populiarus ir plačiai paplitęs. Mat gardžios lazanijos nepagaminsite be tikro, namie gaminto bešamelio. Bėda tik, kad šeimininkės dažnai tingi terliotis su šiuo padažu, gamindamos nukerta kampus ir padažas ne visad būna idealus. Aš jums aprašysiu klasikinį šio padažo receptą ir jūs pamatysite, kad kelių paprastų gudrybių dėka jį pagaminti yra išties lengva, o rezultatas visad bus tobulas.
1. Pirmiausia į puodą supilame pieną, sudedame supjaustytą svogūną, žoleles, muskato riešutą, pagardiname druska bei pipirais.
2. Užviriname ir iškart nuimame nuo ugnies.
3. Uždengiame ir paliekame pastovėti maždaug 30-60 minučių.
4. Po to perkošiame per sietelį.
5. Išlydome sviestą puode, sudedame miltus ir kaitiname maždaug 60 sekundžių.
6. Nuimame nuo ugnies ir palaipsniui supilame pieną vis pamaišydamos.
7. Užviriname ir verdame apie 2 minutes nuolatos pamaišydamos. Padažas paruoštas!
Ingredientai
- pieno: 300 mililitrų
- svogūnų: 1
- lauro lapų: 1
- čiobrelio: 2 šakelių
- petražolių: 1 šakelės
- sviesto: 25 gramų
- miltų: 25 gramų
- druskos: pagal skonį
- maltų juodųjų pipirų: pagal skonį
- muskato riešuto: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą supilame pieną, sudedame supjaustytą svogūną, žoleles, muskato riešutą, pagardiname druska bei pipirais.
2. Užviriname ir iškart nuimame nuo ugnies.
3. Uždengiame ir paliekame pastovėti maždaug 30-60 minučių.
4. Po to perkošiame per sietelį.
5. Išlydome sviestą puode, sudedame miltus ir kaitiname maždaug 60 sekundžių.
6. Nuimame nuo ugnies ir palaipsniui supilame pieną vis pamaišydamos.
7. Užviriname ir verdame apie 2 minutes nuolatos pamaišydamos. Padažas paruoštas!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
pienas, svogunai, padazas, besamelio padazas, ciobrelis, petrazoles, sviestas, miltai, druska, pipirai, muskatas, muskato riesutai
Panašūs receptai
Skaniausias baltas padažas prie žuvies
PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Baltas padažas kotletams
Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Lydeka su padažu
Ravioli padažas iš sviesto
Olandiškas padažas
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas
Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio
ROMESCO PADAŽAS
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS