Aštriai pikantiškas slyvų pagardas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Pats didžiausias rudeniškas gėris yra slyvos. Receptų, ką su jomis galima pasigaminti, pilnas internetas, tik svarbiausia atsirinkti, ko mūsų širdis trokšta, ar norisi saldžiau, ar norisi aštriau. Šį kartą mano norai prie aštrumo linksta. Susiradau kelis receptus, kurių vieną ir išmėginau. Rezultatas - skanus, kiek aštrus padažas jau supilstytas į stiklainiukus ir suslėptas šaldytuve - laukia savo kepsniuko. Vieną stiklainį išmėginau, skonis pasakiškas.
1. Pirmiausia į puodą supilkite aliejų, sumeskite smulkiais gabaliukais supjaustytas slyvas, išspauskite česnaką, susmulkinkite pipiriukus, supilkite cukrų, druską bei actą.
2. Viską išmaišykite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 minučių.
3. Po to nukelkite nuo ugnies ir padažą sutrinkite iki vientisos masės (galite ir netrinti, tada valgant jausis slyvų gabaliukai).
4. Dar kartą pakaitinę iki užvirimo, supilstykite į stiklainiukus. Skanaus!
Ingredientai
- slyvos: 500 gramų (svoris jau be kauliukų)
- česnakas: 4 didelių skiltelių
- čili pipiriukai: 1-2
- cukrus: ~130 gramų (jeigu slyvos labai rūgščios, galite dėti ir daugiau)
- actas: 100 mililitrų (naudoju 6% baltojo vyno actą)
- aliejus: 2 šaukštų
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą supilkite aliejų, sumeskite smulkiais gabaliukais supjaustytas slyvas, išspauskite česnaką, susmulkinkite pipiriukus, supilkite cukrų, druską bei actą.
2. Viską išmaišykite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 minučių.
3. Po to nukelkite nuo ugnies ir padažą sutrinkite iki vientisos masės (galite ir netrinti, tada valgant jausis slyvų gabaliukai).
4. Dar kartą pakaitinę iki užvirimo, supilstykite į stiklainiukus. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
slyvos, pagardas, pikantiskas pagardas, cesnakai, cili pipirai, cili, cukrus, actas, druska
Panašūs receptai

Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai

Raudonų serbentų pagardas

Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių

Bruknių padažas prie visko

Greita slyvų uogienė kitaip

Raudonųjų serbentų padažas paukštienai žiemai

BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS

Abrikosų džemas

Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos

BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS

Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki

Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies