Aštriai pikantiškas slyvų pagardas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Pats didžiausias rudeniškas gėris yra slyvos. Receptų, ką su jomis galima pasigaminti, pilnas internetas, tik svarbiausia atsirinkti, ko mūsų širdis trokšta, ar norisi saldžiau, ar norisi aštriau. Šį kartą mano norai prie aštrumo linksta. Susiradau kelis receptus, kurių vieną ir išmėginau. Rezultatas - skanus, kiek aštrus padažas jau supilstytas į stiklainiukus ir suslėptas šaldytuve - laukia savo kepsniuko. Vieną stiklainį išmėginau, skonis pasakiškas.
1. Pirmiausia į puodą supilkite aliejų, sumeskite smulkiais gabaliukais supjaustytas slyvas, išspauskite česnaką, susmulkinkite pipiriukus, supilkite cukrų, druską bei actą.
2. Viską išmaišykite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 minučių.
3. Po to nukelkite nuo ugnies ir padažą sutrinkite iki vientisos masės (galite ir netrinti, tada valgant jausis slyvų gabaliukai).
4. Dar kartą pakaitinę iki užvirimo, supilstykite į stiklainiukus. Skanaus!
Ingredientai
- slyvos: 500 gramų (svoris jau be kauliukų)
- česnakas: 4 didelių skiltelių
- čili pipiriukai: 1-2
- cukrus: ~130 gramų (jeigu slyvos labai rūgščios, galite dėti ir daugiau)
- actas: 100 mililitrų (naudoju 6% baltojo vyno actą)
- aliejus: 2 šaukštų
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą supilkite aliejų, sumeskite smulkiais gabaliukais supjaustytas slyvas, išspauskite česnaką, susmulkinkite pipiriukus, supilkite cukrų, druską bei actą.
2. Viską išmaišykite ir ant mažos ugnies virkite maždaug 20 minučių.
3. Po to nukelkite nuo ugnies ir padažą sutrinkite iki vientisos masės (galite ir netrinti, tada valgant jausis slyvų gabaliukai).
4. Dar kartą pakaitinę iki užvirimo, supilstykite į stiklainiukus. Skanaus!
Raktažodžiai:
slyvos, pagardas, pikantiskas pagardas, cesnakai, cili pipirai, cili, cukrus, actas, druska
Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai
Pikantiška vištiena su baklažanais ir slyvomis
Bruknių padažas prie visko
Geltonųjų slyvučių ir bananų džemas su cinamonu
PIKANTIŠKA UŽKANDĖLĖ PRIE VYNO AR ALAUS
BUROKĖLIŲ, MORKŲ, KOPŪSTŲ SALOTOS
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Ančių kojelės su slyvomis ir žvaigždanyžiais
Pikantiški marinuoti agurkai
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Marinuoti kelmučiai - grybai
6 vaisiai, kurie būtini mūsų organizmui kasdien
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Kopūstų troškinys su mėsa
Apelsininės kanelės
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Vietoje silkės Kūčioms: Lašišos sluoksniuotis su burokėliais
Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
Aštri cukinijų sriuba
Česnakiniai grybai
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu