BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
- vanduo: 250 mililitrų
- "Shallots" susmulkinti svogūnai: 50 gramų
- malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- baltojo vyno actas: 125 mililitrų
- grietinėlė: ~30 gramų (2 valgomųjų šaukštų)
- sviestas be druskos: 300 gramų
- Iš pradžių užkaiskite prikaistuvį bei sumaišykite vandenį, svogūnus, pipirus, druską ir actą. Palaukite, kol užvirs bei virkite maždaug 20 minučių. Jei verdant turinys ryškiai sumažės, tada įpilame dar kiek vandens. Svogūnams suminkštėjus, sutriname juos šaukštu spausdamos per sietelį.
- Praėjus 20 minučių turėtų likti maždaug pusę stiklinės (125 mililitrai) mišinio. Jei turime daugiau arba mažiau, tada nupilame arba įpilame šiek tiek vandens.
- Po to sumažiname ugnį bei į mišinį supilame grietinėlę. Nuolatos maišydamos šluotele nedideliais gabaliukais po truputį dedame sviestą (sviestas privalo būti kambario temperatūros). Sudėjusios didžiąją dalį sviesto sumažiname liepsną minimaliai, kiek įmanoma.
- Sudėjusios visą sviestą, dar šiek tiek pamaišome bei nuimame nuo ugnies. Padažą laikome šiltai, kad nesukietėtų atvėsęs. Patartina patiekti iškart. Jei naudosime padažą vėliau, tada vėl uždedame ant lengvos ugnies bei nuolatos maišydamos pašildome, kol turėsime vientisą skystą turinį. Skanaus:)
- Pastebėjimas: Šitoks padažiukas idealiai tinka prie daržovių, žuvies arba su jūros gėrybėmis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Sviestinis kremas
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Tortas "Krepvilis"
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Mėsainis Insanity
Šašlykai greituoju būdu..
Raudonojo aksomo tortas
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Šniceliai su balta duona ir padažu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
BALANDĖLIAI SU GRYBAIS
Šlaunelių ir daržovių troškinys
Šventėms – tortas „Snickers“