ROMESCO PADAŽAS

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


ROMESCO PADAŽAS

Paskelbė:
02 Kovo 2023
Romesco padažas pagamintas iš keptų paprikų yra itin universalus, jis puikiai tiks prie daržovių, prie žuvies, prie įvairiausių jūros gėrybių, prie paukštienos, prie kiaulienos ar net prie kiaušinių patiekalų. Mūsų šeimai šis padažas tikrai labai patiko ir dabar dažnai pasigaminame ir naudojame. Rekomenduoju ir Jums padaryti tą patį, esu tikra, kad receptas nenuvils! 

  • alyvuogių aliejus: ketvirtadalio stiklinės
  • pomidorai: 3
  • česnakas: 1 skiltelės
  • skrudinti migdolai: 3 valgomųjų šaukštų
  • skrudinti lazdyno riešutai: 3 valgomųjų šaukštų
  • šerio vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (aš pakeičiau raudono vyno actu)
  • džiovinti čili dribsniai: 2 arbatinių šaukštelių
  • rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos: 5
  • druska

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia paprikas iškepame orkaitėje ir nulupame.
2. Pomidorus nublanširuojame, nulupame odeles, pasmulkiname ir pakepiname keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Atvėsiname.
3. Po to į maisto smulkintuvą sudedame česnaką, riešutus, čili dribsnius, paprikos miltelius ir susmulkiname iki grūdėtos pastos konsistencijos.
4. Sudedame paprikas, pomidorus ir supilame likusį aliejų.
5. Užbaigiame smulkinti smulkintuvu ir pagal savo skonį pagardiname druska. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: