ROMESCO PADAŽAS
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Romesco padažas pagamintas iš keptų paprikų yra itin universalus, jis puikiai tiks prie daržovių, prie žuvies, prie įvairiausių jūros gėrybių, prie paukštienos, prie kiaulienos ar net prie kiaušinių patiekalų. Mūsų šeimai šis padažas tikrai labai patiko ir dabar dažnai pasigaminame ir naudojame. Rekomenduoju ir Jums padaryti tą patį, esu tikra, kad receptas nenuvils!
2. Pomidorus nublanširuojame, nulupame odeles, pasmulkiname ir pakepiname keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Atvėsiname.
3. Po to į maisto smulkintuvą sudedame česnaką, riešutus, čili dribsnius, paprikos miltelius ir susmulkiname iki grūdėtos pastos konsistencijos.
4. Sudedame paprikas, pomidorus ir supilame likusį aliejų.
5. Užbaigiame smulkinti smulkintuvu ir pagal savo skonį pagardiname druska. Skanaus!
- alyvuogių aliejus: ketvirtadalio stiklinės
- pomidorai: 3
- česnakas: 1 skiltelės
- skrudinti migdolai: 3 valgomųjų šaukštų
- skrudinti lazdyno riešutai: 3 valgomųjų šaukštų
- šerio vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (aš pakeičiau raudono vyno actu)
- džiovinti čili dribsniai: 2 arbatinių šaukštelių
- rūkytos paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- raudonosios paprikos: 5
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia paprikas iškepame orkaitėje ir nulupame.2. Pomidorus nublanširuojame, nulupame odeles, pasmulkiname ir pakepiname keptuvėje su šaukštu alyvuogių aliejaus. Atvėsiname.
3. Po to į maisto smulkintuvą sudedame česnaką, riešutus, čili dribsnius, paprikos miltelius ir susmulkiname iki grūdėtos pastos konsistencijos.
4. Sudedame paprikas, pomidorus ir supilame likusį aliejų.
5. Užbaigiame smulkinti smulkintuvu ir pagal savo skonį pagardiname druska. Skanaus!
Raktažodžiai:
alyvuogių aliejus, romesco, romesco padazas, receptas, pomidorai, česnakas, skrudinti migdolai, skrudinti lazdyno riešutai, šerio vyno actas, džiovinti čili dribsniai
Itališka peperonata
UŽKANDIS PRIE VYNO
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Petražolių pesto padažas
Mėsainių padažas su kramelizuotais svogūnais
Tartar padažas
Padažas prie austrių
Mėsos sulčių ir raudono vyno padažas prie jautienos steiko ar kepsnio
Greita pomidorų salsa
Raudonas picos padažas
Marinuoti kopūstai kaukazietiškai su burokėliais ir česnakais
Aštri jūros gėrybių sriuba
Jūros dumblių užkandis: sūrio skonio traškučiai
Padažas prie austrių
Raudonųjų svogūnų ir aitriųjų paprikų marinatas - prie daugumos mėsos patiekalų!
Salierų stiebų ir obuolių salotos prie antienos ar paukštienos
Kepta - gruzdinta burata su paprikų padažu
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Padažas prie lašišos iš grietinėlės
Ožkos sūris prieskoniuose
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai
Skystas sūrio padažas prie keptos duonos
Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos