PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

- pievagrybių: 200 gramų (nedidelių)
- svogūnų: 1
- miltų: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlės: 50 mililitrų
- vandens: 50 mililitrų
- druskos
- juodųjų pipirų
- krapų: 10 gramų (ryšulėlio)
- laurų lapų: 1
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- Pradžioje svogūną smulkiai supjaustome bei pakepiname svieste, kol taps lyg permatomi. Suberiame į keptuvę susmulkintus pievagrybius bei nuolatos maišydamos patroškiname.
- Tuomet intensyviai maišydamos įberiame miltus, ir dar truputį pakepiname. Po to supilame grietinėlę, pakaitiname, tada supilame vandenį. Maišydamos pakaitiname, kol ims burbuliuoti, pasūdome, pagardiname pipirais, susmulkintais krapais, kelias minutes patroškiname ant silpnos ugnies.
- Nukaičiame, uždengiame dangčiu bei paliekame penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato. Tada galite tiekti su mėgiamu patiekalu. Šis padažas idealiaii tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat ir su troškintomis daržovėmis. Skanaus!
Panašūs receptai

GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS

VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE

Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais

VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS

GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI

LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS

Faršu įdaryti pievagrybiai

Pievagrybių troškinys

Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams

BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS

SILKE IR DARŽOVĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI

Kūčioms ir ne tik: silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai