PIEVAGRYBIŲ PADAŽAS
Kategorija: Grybų patiekalų receptai / Padažų, užpilų, pagardų receptai
- pievagrybių: 200 gramų (nedidelių)
- svogūnų: 1
- miltų: 1 valgomojo šaukšto
- grietinėlės: 50 mililitrų
- vandens: 50 mililitrų
- druskos
- juodųjų pipirų
- krapų: 10 gramų (ryšulėlio)
- laurų lapų: 1
- sviesto: 1 valgomojo šaukšto
- Pradžioje svogūną smulkiai supjaustome bei pakepiname svieste, kol taps lyg permatomi. Suberiame į keptuvę susmulkintus pievagrybius bei nuolatos maišydamos patroškiname.
- Tuomet intensyviai maišydamos įberiame miltus, ir dar truputį pakepiname. Po to supilame grietinėlę, pakaitiname, tada supilame vandenį. Maišydamos pakaitiname, kol ims burbuliuoti, pasūdome, pagardiname pipirais, susmulkintais krapais, kelias minutes patroškiname ant silpnos ugnies.
- Nukaičiame, uždengiame dangčiu bei paliekame penkioms minutėms, kad prisigertų prieskonių aromato. Tada galite tiekti su mėgiamu patiekalu. Šis padažas idealiaii tinka su įvairiais bulvių, mėsos, miltų, kruopų patiekalais, taip pat ir su troškintomis daržovėmis. Skanaus!
Panašūs receptai
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS
VIŠTIENOS KEPENĖLĖS SU MORKOMIS IR GRYBAIS GRIETINĖLĖS PADAŽE
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
VIŠTIENA SU ČESNAKINIAIS GRYBAIS
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
LENGVAS BULVIŲ IR PIEVAGRYBIŲ APKEPAS
Faršu įdaryti pievagrybiai
Pievagrybių troškinys
Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
SILKE IR DARŽOVĖMIS ĮDARYTI PIEVAGRYBIAI
Kūčioms ir ne tik: silke ir daržovėmis įdaryti pievagrybiai