Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas greitai taps nauju jūsų mylimiausiu universaliu padažu užkandžiams, daržovėms, iškeptoms bulvėms, salotoms, ir net mėsai. Sodraus skonio, kreminės tekstūros ir pakeliantis bet kurį patiekalą į naują lygį. Pagaminti labai lengva, o šaldytuve jį galima laikyti kelias dienas, ir mėgautis su įvairiais patiekalais.
1. Pirmiausia sumaišykite kefyrą, grietinę, majonezą, citrinų sultis, trintą česnaką bei pipirus.
2. Tada įtrupinkite mėlynąjį pelėsinį sūrį ir gerai išmaišykite.
3. Gumuliukus sutrinkite, galite trinti iki vientisos masės arba palikti su sūrio gabaliukais. Čia jau pagal pageidavimus ir norus.
4. Uždenkite indą ir palikite pastovėti šaldytuve bent kelioms valandoms. Kuo ilgiau padažas pastovi šaltai, tuo geresnis jo skonis bus.
5. Padažo likutį aš visada laikau stiklainiuke šaldytuve. Jei Jūs nesunaudojote viso padažo, tai tikrai nėra bėda. Sumaišome šį padažą su kreminiu sūriu, įberiame šiek tiek puskiečio sūrio ir sudėliojame į nedidelį kepimo indą. Apiberiame tarkuotu puskiečiu sūriu. Kepame orkaitėje kol sūrio plėvelė paruduoja. Rezultate gausime fantastiško skonio karštą padažą užkandžiams! Skanaus!
Ingredientai
- mėlynas pelėsinis sūris: 120 gramų (naudojau Danablu 50+ prekinio ženklo)
- kefyras: 100 mililitrų
- grietinė: 100 mililitrų
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių
- juodieji pipirai: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sumaišykite kefyrą, grietinę, majonezą, citrinų sultis, trintą česnaką bei pipirus.
2. Tada įtrupinkite mėlynąjį pelėsinį sūrį ir gerai išmaišykite.
3. Gumuliukus sutrinkite, galite trinti iki vientisos masės arba palikti su sūrio gabaliukais. Čia jau pagal pageidavimus ir norus.
4. Uždenkite indą ir palikite pastovėti šaldytuve bent kelioms valandoms. Kuo ilgiau padažas pastovi šaltai, tuo geresnis jo skonis bus.
5. Padažo likutį aš visada laikau stiklainiuke šaldytuve. Jei Jūs nesunaudojote viso padažo, tai tikrai nėra bėda. Sumaišome šį padažą su kreminiu sūriu, įberiame šiek tiek puskiečio sūrio ir sudėliojame į nedidelį kepimo indą. Apiberiame tarkuotu puskiečiu sūriu. Kepame orkaitėje kol sūrio plėvelė paruduoja. Rezultate gausime fantastiško skonio karštą padažą užkandžiams! Skanaus!
Raktažodžiai:
padazas, pelesinis suris, suris, kefyras, grietine, melynasis pelesinis suris, majonezas, cesnakas, citrinos sultys, pipirai, juodieji pipirai
SPAGETI MAKARONAI SU VIŠTIENOS IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
Kriaušių ir mėlynojo sūrio užkandžiai
Feta sūrio padažas su mėtomis
ČESNAKINIS PADAŽAS SALOTOMS IR NE TIK
Granatų užpilas
TORTAS SU MASCARPONE SŪRIU
Jogurto ir agurkų padažas
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
LAŠIŠOS IR SŪRIO UŽKANDIS
Vištienos karbonadas su sūrio padažu
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Cezario salotos su krevetėmis
Baklažanų kepsneliai su sūrio padažu
Bulvių pyragas su sūriu ir česnaku
Karštas špinatų ir artišokų padažas
Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki
Skystas sūrio padažas prie keptos duonos
Stulbinantys pusryčiai: picos skonio blynai
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Vištienos kebabas