Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas

Paskelbė:
21 Balandžio 2022
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas greitai taps nauju jūsų mylimiausiu universaliu padažu užkandžiams, daržovėms, iškeptoms bulvėms, salotoms, ir net mėsai. Sodraus skonio, kreminės tekstūros ir pakeliantis bet kurį patiekalą į naują lygį. Pagaminti labai lengva, o šaldytuve jį galima laikyti kelias dienas, ir mėgautis su įvairiais patiekalais.


Ingredientai



  • mėlynas pelėsinis sūris: 120 gramų (naudojau Danablu 50+ prekinio ženklo)
  • kefyras: 100 mililitrų
  • grietinė: 100 mililitrų
  • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • juodieji pipirai: žiupsnio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia sumaišykite kefyrą, grietinę, majonezą, citrinų sultis, trintą česnaką bei pipirus.
2. Tada įtrupinkite mėlynąjį pelėsinį sūrį ir gerai išmaišykite.
3. Gumuliukus sutrinkite, galite trinti iki vientisos masės arba palikti su sūrio gabaliukais. Čia jau pagal pageidavimus ir norus.
4. Uždenkite indą ir palikite pastovėti šaldytuve bent kelioms valandoms. Kuo ilgiau padažas pastovi šaltai, tuo geresnis jo skonis bus.
5. Padažo likutį aš visada laikau stiklainiuke šaldytuve. Jei Jūs nesunaudojote viso padažo, tai tikrai nėra bėda. Sumaišome šį padažą su kreminiu sūriu, įberiame šiek tiek puskiečio sūrio ir sudėliojame į nedidelį kepimo indą. Apiberiame tarkuotu puskiečiu sūriu. Kepame orkaitėje kol sūrio plėvelė paruduoja. Rezultate gausime fantastiško skonio karštą padažą užkandžiams! Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: