Baltas padažas kotletams
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Autorius apie receptą: Tai paprastų paprasčiausias klasikinis baltas padažas. Receptas lengvas ir daugeliui žinomas, bet kadangi manęs dažnai jo klausia, nusprendžiau pasidalinti. Šį bazinį receptą galite tobulinti pagal save - įdėti mėgiamų prieskonių (ypač tinka žiupsnelis muskato arba šaukštelis džiovinto raudonėlio), smulkintų žalumunų, pomidorų padažo ar ko tik sugalvosite. Recepte naudojau 250 ml dydžio stiklinę.
INGREDIENTAI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.
2.
Į sviestą sudėkite miltus ir maišant juos pakepinkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels ir paskleis malonų kvapą.
3.
Pamažu supilkite sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudojate). Pilkite neskubėdami, vis maišydami, jog nesusidarytų gumuliukų. Pakaitinkite keletą minučių ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės.
4.
Tada nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo nebevirinkite, nes grietinę gali sutraukti.
5.
Paruoštą padažą užpilkite ant kotletų, virtinukų, bulvių, švilpikų ar kaip tik mėgstate.
Patarimai:
•
Jeigu norite raudono padažo, drauge su grietine įdėkite 1-2 šaukštus pomidorų padažo.
•
Jeigu turite laiko ir norite dar aromatingesnio padažo, prieš dedant miltus svieste pirmiausia apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir/ar porą smulkintų česnako skiltelių.
•
Jeigu po ranka turite šviežių žalumynų, pavyzdžiui, krapų, petražolių, baziliko ar kitų, juos smulkiai sukapokite ir į padažą įdėkite pačioje gaminimo pabaigoje.
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | sultinio (arba vandens, arba pieno) |
1 šaukštas | sviesto |
1 šaukštas | miltų |
1 šaukštas | grietinės (kupino) |
pagal skonį | druskos |
1 žiupsnelis | pipirų |
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Sviestą ištirpinkite nedidelėje keptuvėje arba prikaistuvyje.
2.
Į sviestą sudėkite miltus ir maišant juos pakepinkite ant nedidelės ugnies, kol gražiai pagels ir paskleis malonų kvapą.
3.
Pamažu supilkite sultinį (arba vandenį, arba pieną priklausomai, ką naudojate). Pilkite neskubėdami, vis maišydami, jog nesusidarytų gumuliukų. Pakaitinkite keletą minučių ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės.
4.
Tada nuimkite nuo ugnies, įmaišykite grietinę ir pagardinkite druska bei pipirais. Po grietinės įdėjimo padažo nebevirinkite, nes grietinę gali sutraukti.
5.
Paruoštą padažą užpilkite ant kotletų, virtinukų, bulvių, švilpikų ar kaip tik mėgstate.
Patarimai:
•
Jeigu norite raudono padažo, drauge su grietine įdėkite 1-2 šaukštus pomidorų padažo.
•
Jeigu turite laiko ir norite dar aromatingesnio padažo, prieš dedant miltus svieste pirmiausia apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir/ar porą smulkintų česnako skiltelių.
•
Jeigu po ranka turite šviežių žalumynų, pavyzdžiui, krapų, petražolių, baziliko ar kitų, juos smulkiai sukapokite ir į padažą įdėkite pačioje gaminimo pabaigoje.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
Pica su faršu
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Grybų padažas
PATS PAPRASČIAUSIAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Raudonojo aksomo tortas
Atradau trąšas, kurios nieko nekainavo, o prikėlė net silpniausius augalus
Tortas „Juodasis miškas“
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
Klasikinis medaus tortas
Skaniausia užkanda iš pomidorų
Naminiai eklerai su plikytu kremu.
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Lenkiškos silkių ir bulvių salotos