Abrikosų džemas

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Desertai


Abrikosų džemas

Paskelbė:
13 Geg. 2022
Abrikosų džemas man asmeniškai yra pats skaniausias su įvairiais sūriais. Dar jį naudoju pyragams pertepti arba gardinti. Kartais mėgstu valgytu net vieną, su skanios arbatos puodeliu, kai užsinori kažko itin skanaus arba maišau su itin mažu kiekiu aitrios adžikos ir skanauju prie paukštienos patiekalų arba su lietuvišku varškės sūriu. Tai toks džemas, kurio niekada netepu ant baltos duonos arba skrebučio, man jis nedera net su blynais, visada norisi kažkaip kitaip.
Iš nurodyto ingredientu kiekio gaunasi 3 arba 4 - 0,5 litro stiklainiai.



Ingredientai



  • švieži abrikosai: 1 kilogramo
  • vanduo: 60 mililitrų (arba baltas Riesling vynas)
  • cukrus: 600 gramų
  • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia abrikosus perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus (jeigu nuspręsite dėti į stiklainius, tai keletą jų sutraiškykite bei pasilikite) bei sudėkite į storadugnį puodą.
2. Tuomet supilkite vandenį. Vis pamaišydamos virkite, kol truputį suminkštėja, bet išlieka tvirti.
3. Mažą lėkštutę įdėkite į šaldiklį (džemui testuoti).
4. Tada į puodą su abrikosais suberkite cukrų bei virkite ant vidutinės ugnies atvirame puode nenustodamos maišyti, kol verdama masė sutirštėja, jos truputį sumažėja. Stebėkite, kad nesviltų prie puodo dugno.
5. Kai džemas atrodys pakankamai tirštas, patikrinkite, ar išvirė. Nedidelį jo kiekį dėkite į atšaldytą lėkštę bei ją vėl kiškite į šaldiklį. Po poros minučių pažiūrime: jei džemo kauburėlis neprarado formos bei liko standus, lyg susiraukšlėjęs, džemas jau išvirė, jei ne, dar truputį pavirkite ir testą pakartokite.
6. Džemui išvirus, įmaišykite citrinų sultis ir, sukrėtusios į sterilius stiklainius (jeigu norisi, įmetame po vieną ar du traiškytus kauliukus), sandariai užsukite.
7. Apverskite dugnais į viršų bei palikite stovėti, kol visiškai pilnai atvės. Labai gardu valgyti su sūriais. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: