Paprastas raudonųjų serbentų džemas

Kategorija: Desertai / Padažai, užpilai, pagardai


Paprastas raudonųjų serbentų džemas

Paskelbė:
11 Lapkričio 2024

Ingredientai

~Apie 8–10 mažų stiklainių:
  • raudonieji serbentai: 1 kilogramo
  • cukrus: 1 kilogramo (arba 800 gramų, jei mėgstate rūgščiau) 
  • vanduo
  • likeris arba brendis: 1 valgomojo šaukšto (nėra būtina)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia nuplaunami raudonieji serbentai ir dedami į didelį puodą. Įpilkite šiek tiek vandens, kad padengtų puodo dugną.

2. Užkaiskite puodą ant vidutinės ugnies ir kaitinkite serbentus, kol jie suminkštėja ir pradeda subliukšti. Maišykite, kad uogos tolygiai minkštėtų.

3. Kai uogos suminkštėja, nukelkite puodą nuo ugnies ir sutrinkite uogas per sietelį arba specialiu prietaisu, kad neliktų sėklyčių ir šakelių.

4. Pasverkite gautą raudonųjų serbentų tyrelę ir į ją suberkite tokį pat kiekį cukraus arba šiek tiek mažiau, jei norite mažiau saldaus džemo.

5. Supilkite serbentų tyrelę atgal į puodą kartu su cukrumi ir maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps.

6. Kai masė pradeda virti, palikite ją virti apie 5 minutes be maišymo. Tuomet išjunkite ugnį ir nugriebkite susidariusias putas.

7. Norėdami pridėti papildomo skonio, įpilkite šaukštą likerio arba brendžio, tačiau tai nėra būtina.

8. Paruoštą džemą supilkite į sterilizuotus stiklainius, sandariai užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis, kad jie atvėstų ir susidarytų vakuumas.

9. Santrauka: Šis paprastas raudonųjų serbentų džemas išlaiko natūralų serbentų skonį, suteikdamas subtilų saldžiarūgštį poskonį. Galite reguliuoti cukraus kiekį pagal savo skonį, taip pat pridėti likerio ar kito skonio stipriklio.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: