Braškių ir bananų džemas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- braškės: 1 kilogramo
- bananai: 500 gramų
- cukrus: 250 gramų (arba pagal skonį)
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
Recepto paruošimas
1. Pradžioje nuplauname braškes.
2. Braškes supjaustome į 2-4 dalis, dedame į puodą, užpilame cukrumi, išmaišome bei kaitiname ant mažos ugnies vis pamaišydamos, kol braškės gerokai suvirs (maždaug 15–20 minučių).
3. Tuomet bananus supjaustome plonais griežinėliais bei užpilame citrinų sultimis, išmaišome. Sudedame į puodą su braškėmis bei vis pamaišydamos verdame dar maždaug 15–20 minučių arba tol, kol džemas sutirštės. Karštą džemą sudedame į švarius stiklainiukus bei užsukame, leidžiame atvėsti. Skanaujame!
4. Pastabėjimas: Virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo bus jūsų braškės. Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą bei dar paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis bei malonios tekstūros.
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
Uogienės, uogienių virimas, džemai ir marmeladai, bananų uogienė, braškių uogienė, braškių džemas.
Panašūs receptai

Paprastas juodųjų serbentų džemas

Abrikosų džemas

Bešamelio padažas - visų padažų karalius!

Paprastas raudonųjų serbentų džemas

Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu

Olandiškas padažas

Pomidorų ir čili pipirų džemas - padažas

Nevirta spanguolių uogienė

Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai

Olandiškas padažas

Naminis figų džemas - uogienė

BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS