Pomidorų ir čili pipirų džemas - padažas
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai

Ingredientai
- pomidorai: 500 gramų
- šviežias imbieras: ~4-5 centimetrų gabaliuko
- čili pipiriukai: 4 (arba pagal skonį)
- česnakas: 4 skiltelių
- cukrus: 150 gramų
- druska: šiek tiek
- vyno actas: 120 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių puse pomidorų supjaustykite gabalėliais (nuimkite odelę). Tada kitą pusę irgi supjaustykite bei dėkite į smulkintuvą. Ten pat dėkite imbierą, česnaką ir čili pipirus bei susmulkinkite.
2. Tuomet į troškintuvą dėkite pomidorų gabalėlius, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą bei gerai išmaišykite.
3. Statykite virti. Kai jau užvirs, nuimkite putas, sumažinkite ugnį bei troškinkite maždaug 30-40 minučių, kol sutirštėja. Supilstykite į stiklainius. Mėgaukitės:)
Panašūs receptai

Naminis saldžiai rūgštus padažas (pagal Uncle Ben's)

Adžika be virimo

Lengvas pomidorų padažas picai

Aštriai pikantiškas slyvų pagardas

Raudonas picos padažas

Pomidorų padažas su bazilikais žiemai

Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos

Naminis pomidorų padažas su paprikomis

Labai aštrus čili pipirų padažas charisas

Kiniškas slyvų padažas mėsai/vištienai

Kiaušinio, šprotų ir pomidorų užtepėlė

Itališka peperonata