Pomidorų ir čili pipirų džemas - padažas

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai


Pomidorų ir čili pipirų džemas - padažas

Paskelbė:

Ingredientai

  • pomidorai: 500 gramų
  • šviežias imbieras: ~4-5 centimetrų gabaliuko
  • čili pipiriukai: 4 (arba pagal skonį)
  • česnakas: 4 skiltelių
  • cukrus: 150 gramų
  • druska: šiek tiek
  • vyno actas: 120 mililitrų


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių puse pomidorų supjaustykite gabalėliais (nuimkite odelę). Tada kitą pusę irgi supjaustykite bei dėkite į smulkintuvą. Ten pat dėkite imbierą, česnaką ir čili pipirus bei susmulkinkite.

2. Tuomet į troškintuvą dėkite pomidorų gabalėlius, susmulkintus pomidorus, cukrų, actą bei gerai išmaišykite.

3. Statykite virti. Kai jau užvirs, nuimkite putas, sumažinkite ugnį bei troškinkite maždaug 30-40 minučių, kol sutirštėja. Supilstykite į stiklainius. Mėgaukitės:)


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook