MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Kategorija: Desertai
- kiaušiniai: 2
- šiltas pienas: 300 mililitrų
- šiltas ištirpintas sviestas: 150 gramų
- brendis: 1 valgomojo šaukšto (arba romas)
- sausos mielės: 7 gramų
- vanilinis cukrus: 1 kupino arbatinio šaukštleio
- cukrus: ~150 gramų
- miltai: ~700 gramų
- Įdarui:
- raudonųjų serbentų džemas: pagal skonį (naudoju gamintą pagal šį receptą)
- Iš pradžių kiaušinius paplakite, supilkite į šiltą pieną, įpilkite sviestą, brendį, išmaišykite. Tada atskirame inde sumaišykite 200 gramų miltų, mieles, vanilinį cukrų ir cukrų. Į sausą masę supilkite skystąją, išmaišykite. Dalimis įberkite miltų, kol išminkysite minkštą tešlą. Palikite ją maždaug vienai valandai šiltoje vietoje, kol pakils.
- Po to pakilusią tešlą iškočiokite, išpjaukite apskritimus bei juos palikite maždaug pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
- Tada įdarą su specialiu antgaliu įspauskite į atvėsusių spurgų vidų. Viršų galite, jeigu norisi, pabarstyti cukraus pudra. Pasilepinam!
Panašūs receptai
Mielinės spurgos su džemu
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Cinamoninės bandelės su obuoliais
Mielinės obuolių spurgos
Purios arbatinės mielinės bandelės kildinamos šaldytuve
Purios mielinės bandelės su kriaušių įdaru
Labai skanios spurgos
Gardžiosios mielinės spurgos
Velykinės bandelės su aguonomis
Superinės spurgos su įdaru, nuo kurių visa jūsų šeima bus kaip be galvos
Brijošė su šokoladu ir apelsinais
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru