MIELINĖS SPURGOS SU DŽEMU
Kategorija: Desertai
- kiaušiniai: 2
- šiltas pienas: 300 mililitrų
- šiltas ištirpintas sviestas: 150 gramų
- brendis: 1 valgomojo šaukšto (arba romas)
- sausos mielės: 7 gramų
- vanilinis cukrus: 1 kupino arbatinio šaukštleio
- cukrus: ~150 gramų
- miltai: ~700 gramų
- Įdarui:
- raudonųjų serbentų džemas: pagal skonį (naudoju gamintą pagal šį receptą)
- Iš pradžių kiaušinius paplakite, supilkite į šiltą pieną, įpilkite sviestą, brendį, išmaišykite. Tada atskirame inde sumaišykite 200 gramų miltų, mieles, vanilinį cukrų ir cukrų. Į sausą masę supilkite skystąją, išmaišykite. Dalimis įberkite miltų, kol išminkysite minkštą tešlą. Palikite ją maždaug vienai valandai šiltoje vietoje, kol pakils.
- Po to pakilusią tešlą iškočiokite, išpjaukite apskritimus bei juos palikite maždaug pusvalandžiui šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrus.
- Tada įdarą su specialiu antgaliu įspauskite į atvėsusių spurgų vidų. Viršų galite, jeigu norisi, pabarstyti cukraus pudra. Pasilepinam!
Mielinės spurgos su džemu
Labai skanios spurgos
Gardžiosios mielinės spurgos
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru
Kiaušinius dažome natūraliai
BANDELĖS SU VARŠKE PAGAL BEATĄ
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
SVAJONIŲ PUSRYČIAI - MIELINIAI BLYNAI
Šventėms – tortas „Snickers“
Velykiniai lizdeliai - šokoladiniai mufinai
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Kūčiukai - kai gaminu pagal šį receptą, visada pradingsta nuo stalo!
Klasikinis medaus tortas
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Soti naminė pica
Farširuotos bulvės su mesa
Mielinis maltos mėsos ir kopūstų pyragas
GARDŪS MIELINIAI BLYNAI
Greitas Obuolių pyragas
LIETINIAI BLYNAI SU VARŠKE