3 geriausi naminių saldainių paruošimo receptai!
Kategorija: Desertai
1 receptas
Pagrindiniai ingredientai: 5 džiovinti abrikosai, ½ valg.šaukšto medaus, 5 graikiški riešutai, 1 valg.šaukštas pieno, 70-90 g karčiojo šokolado, sezamai, kakava puošimui.
Paruošimo procesas:
Smulkiai sulaužyti šokoladą, ištirpinti su pienu ant vandens vonios, riešutus ir abrikosus sukapoti smulkiai, sumaišyti su šokoladu ir medumi, ataušinti, padaryti iš masės rutuliukus, atšaldyti, apvolioti kakavoje ir sezamuose.
2 receptas
Pagrindiniai ingredientai: 200-250 g džiovintų figų, šokolado plytelė, 1 valg.šaukštas sviesto, graikiški riešutai, kakava.
Paruošimo procesas:
Figas užmerkti neilgam verdančiame vandenyje, ataušinti. Ištirpinti šokoladą ant vandens vonios, galima įdėti truputį sviesto. Padaryti kryžminę įpjovą figos „užpakalyje“, prifarširuoti stambiai maltais graikiškais riešutais. Suteikti triufelių formą, pamirkyti į karštą šokoladą, dėti ant sietelio. Kai šokoladas ims stingti, apvolioti kakavoje, riešutuose. Dėti į šaldytuvą porai valandų.
3 receptas
Pagrindiniai ingredientai: 200 g džiovintų abrikosų, 200 g datulių, 200 g razinų, pusės citrinos sultys, 200 g kepintų migdolų, žiupsnelis druskos, valgomasis šaukštas medaus, sezamai.
Paruošimo procesas:
Sumalti razinas, abrikosus, datules. Migdolus susmulkinti blenderyje. Dėti šaukštą medaus, citrinos sultis, druską. Viską sumaišyti, daryti rutuliukus, kruopščiai apvolioti sezamuose. Vėl pavolioti rankomis. Džiovinti vaisiai gali būti bet kokie, kaip ir riešutai pagal skonį.
Pagrindiniai ingredientai: 5 džiovinti abrikosai, ½ valg.šaukšto medaus, 5 graikiški riešutai, 1 valg.šaukštas pieno, 70-90 g karčiojo šokolado, sezamai, kakava puošimui.
Paruošimo procesas:
Smulkiai sulaužyti šokoladą, ištirpinti su pienu ant vandens vonios, riešutus ir abrikosus sukapoti smulkiai, sumaišyti su šokoladu ir medumi, ataušinti, padaryti iš masės rutuliukus, atšaldyti, apvolioti kakavoje ir sezamuose.
2 receptas
Pagrindiniai ingredientai: 200-250 g džiovintų figų, šokolado plytelė, 1 valg.šaukštas sviesto, graikiški riešutai, kakava.
Paruošimo procesas:
Figas užmerkti neilgam verdančiame vandenyje, ataušinti. Ištirpinti šokoladą ant vandens vonios, galima įdėti truputį sviesto. Padaryti kryžminę įpjovą figos „užpakalyje“, prifarširuoti stambiai maltais graikiškais riešutais. Suteikti triufelių formą, pamirkyti į karštą šokoladą, dėti ant sietelio. Kai šokoladas ims stingti, apvolioti kakavoje, riešutuose. Dėti į šaldytuvą porai valandų.
3 receptas
Pagrindiniai ingredientai: 200 g džiovintų abrikosų, 200 g datulių, 200 g razinų, pusės citrinos sultys, 200 g kepintų migdolų, žiupsnelis druskos, valgomasis šaukštas medaus, sezamai.
Paruošimo procesas:
Sumalti razinas, abrikosus, datules. Migdolus susmulkinti blenderyje. Dėti šaukštą medaus, citrinos sultis, druską. Viską sumaišyti, daryti rutuliukus, kruopščiai apvolioti sezamuose. Vėl pavolioti rankomis. Džiovinti vaisiai gali būti bet kokie, kaip ir riešutai pagal skonį.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Šventėms – tortas „Snickers“
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Šokoladinis karamelinis pyragas
Kiaušinius dažome natūraliai
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
Klasikinis tiramisu
“Bounty” – nekeptas varškės tortas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
SALDŪS ŠUNIUKAI
Plikytos tešlos pyragėliai „Paris Brest“ su šokoladiniu kremu
Špinatų ir aviečių salotos
Šokoladinis tiramisų tortas
Tortas „Juodasis miškas“
Šokoladinis kavos tortas
Duonos riekelėje keptas kiaušinis
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Naminiai varškės sūreliai
Kalėdiniai veganiški triufeliai
Marinatas armėniškiems šašlykams.
Saldainiai Rafaelo
Grybai su riešutais
Gaivus nekeptas tortas su rikota
Mini krepšeliai - užkandėlės jūsų šventiniam stalui