Šermukšnio uogų džemas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Ingredientai
- šermukšnio uogos: 1 kilogramo
- cukrus: 2 kilogramų
- vanduo: 2,5 stiklinės
- cinamono lazdelės: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, į kurį supilkite uogas, įmeskite cinamono lazdelę ir pavirkite 5 minutes.
2. Puodą uždenkite, nuimkite nuo kaitros ir palikite kambario temperatūroje per visą naktį.
3. Po paros užkaiskite ir pavirkite maždaug 10-15 minučių, vėl nuimkite nuo kaitros ir palikite per visą naktį kambario temperatūroje.
4. Trečią dieną užvirkite, ir kaitinkite pusvalandį.
5. Kai kiek sutirštėja su blenderiu sutrinkite iki vienalytės masės, pakaitinkite 10 minučių ir išpilstykite į stiklainius. Tikrai viskas paprasta. Skanaus!
6. Patarimas: Toks džemas idealiai tinka kaip pagardas prie blynų, tortų, pyragų pertepimui, sausainių įdarams, arba net su mėsiškais patiekalais, pavyzdžiui - antiena.
Abrikosų džemas
Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu
Skaniausias baltas padažas prie žuvies
Bruknių padažas prie visko
Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių
Raudonų serbentų pagardas
Lydytas sviestas be laktozės
Raudonasis picos pado padažas
Aštriai pikantiškas slyvų pagardas
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Greita slyvų uogienė kitaip
Naminės garstyčios su medumi
Lazdynų ir migdolų riešutų praline pasta
Krapų padažas
Curry padažas
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
Skanus padažas balandėliams
Pupelių pagardas prie šviežių daržovių
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas
Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Mėsainių padažas su kramelizuotais svogūnais
Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos
Naminis avokadų majonezas (keto receptas)