Šermukšnio uogų džemas

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Šermukšnio uogų džemas

Paskelbė:
16 Lapkričio 2023

Ingredientai

  • šermukšnio uogos: 1 kilogramo
  • cukrus: 2 kilogramų
  • vanduo: 2,5 stiklinės
  • cinamono lazdelės: 1



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, į kurį supilkite uogas, įmeskite cinamono lazdelę ir pavirkite 5 minutes.

2. Puodą uždenkite, nuimkite nuo kaitros ir palikite kambario temperatūroje per visą naktį.

3. Po paros užkaiskite ir pavirkite maždaug 10-15 minučių, vėl nuimkite nuo kaitros ir palikite per visą naktį kambario temperatūroje.

4. Trečią dieną užvirkite, ir kaitinkite pusvalandį.

5. Kai kiek sutirštėja su blenderiu sutrinkite iki vienalytės masės, pakaitinkite 10 minučių ir išpilstykite į stiklainius. Tikrai viskas paprasta. Skanaus!

6. Patarimas: Toks džemas idealiai tinka kaip pagardas prie blynų, tortų, pyragų pertepimui, sausainių įdarams, arba net su mėsiškais patiekalais, pavyzdžiui - antiena.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: