Šermukšnio uogų džemas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai

Ingredientai
- šermukšnio uogos: 1 kilogramo
- cukrus: 2 kilogramų
- vanduo: 2,5 stiklinės
- cinamono lazdelės: 1
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš cukraus ir vandens išvirkite sirupą, į kurį supilkite uogas, įmeskite cinamono lazdelę ir pavirkite 5 minutes.
2. Puodą uždenkite, nuimkite nuo kaitros ir palikite kambario temperatūroje per visą naktį.
3. Po paros užkaiskite ir pavirkite maždaug 10-15 minučių, vėl nuimkite nuo kaitros ir palikite per visą naktį kambario temperatūroje.
4. Trečią dieną užvirkite, ir kaitinkite pusvalandį.
5. Kai kiek sutirštėja su blenderiu sutrinkite iki vienalytės masės, pakaitinkite 10 minučių ir išpilstykite į stiklainius. Tikrai viskas paprasta. Skanaus!
6. Patarimas: Toks džemas idealiai tinka kaip pagardas prie blynų, tortų, pyragų pertepimui, sausainių įdarams, arba net su mėsiškais patiekalais, pavyzdžiui - antiena.

Abrikosų džemas

Raudonųjų serbentų uogienė su bananais ir romu

Skaniausias baltas padažas prie žuvies

Bruknių padažas prie visko

Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių

Raudonų serbentų pagardas

Lydytas sviestas be laktozės

Raudonasis picos pado padažas

Aštriai pikantiškas slyvų pagardas

BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS

Greita slyvų uogienė kitaip

Naminės garstyčios su medumi

Lazdynų ir migdolų riešutų praline pasta

Krapų padažas

Curry padažas

Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas

Skanus padažas balandėliams

Pupelių pagardas prie šviežių daržovių

Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas

Baltas padažas su grietine prie mėsos arba kotletams

Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies

Mėsainių padažas su kramelizuotais svogūnais

Tkemali padažas iš slyvų prie mėsos

Naminis avokadų majonezas (keto receptas)