Naminės grūdėtos garstyčios
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Iš mano nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug puslitris garstyčių. Jeigu tiek atrodo daugoka, mažiname proporcijas.
Garstyčias laikome šaltai, sandariai uždarytame inde ir suvartojame per porą mėnesių (einant laikui jų aitrumas silpsta).
Nuostabios garstyčios, man labai gardžios ant sumuštinių su kepta kalakutiena, kuriuos aš įprastai ragauju su saldžiuoju greipfrutu "pomelo".
1. Pirmiausia garstyčių sėklas (abiejų rūšių) sumaišome su alumi ir actu.
2. Tada sudedame į stiklainį ir uždengę padedame į šaldytuvą. Laikome mažiausiai parą (arba dvi - tris, brinkstančios sėklos turi sugerti visus skysčius).
3. Po to garstyčių mišinį sudedame į indą ir triname elektriniu trintuvu ("blenderiu"). Trindami suberiame cukrų, druską bei pipirus. Triname iki norimos tekstūros, kol sėklos dalinai susitrina ir masė nevirsta visiška sutrintų sėklų tyre.
4. Paragaujame, galbūt trūksta rūgšties arba saldumo.
5. Pagardinę ir gerai permaišę, sukrečiame į sandariai užsukamą stiklainį ir patalpiname į šaldytuvą. Skanaus!
Garstyčias laikome šaltai, sandariai uždarytame inde ir suvartojame per porą mėnesių (einant laikui jų aitrumas silpsta).
Nuostabios garstyčios, man labai gardžios ant sumuštinių su kepta kalakutiena, kuriuos aš įprastai ragauju su saldžiuoju greipfrutu "pomelo".
Ingredientai
- rudosios garstyčių sėklos: 0,5 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
- geltonosios garstyčių sėklos: ketvirtadalio puodelio
- tamsus alus: trijų ketvirtadalių puodelio (aš naudoju "porterį")
- obuolių actas: 0,5 puodelio
- rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukšteli
- malti pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia garstyčių sėklas (abiejų rūšių) sumaišome su alumi ir actu.
2. Tada sudedame į stiklainį ir uždengę padedame į šaldytuvą. Laikome mažiausiai parą (arba dvi - tris, brinkstančios sėklos turi sugerti visus skysčius).
3. Po to garstyčių mišinį sudedame į indą ir triname elektriniu trintuvu ("blenderiu"). Trindami suberiame cukrų, druską bei pipirus. Triname iki norimos tekstūros, kol sėklos dalinai susitrina ir masė nevirsta visiška sutrintų sėklų tyre.
4. Paragaujame, galbūt trūksta rūgšties arba saldumo.
5. Pagardinę ir gerai permaišę, sukrečiame į sandariai užsukamą stiklainį ir patalpiname į šaldytuvą. Skanaus!
Raktažodžiai:
garstycios, namines garstycios, grudetos garstycios, garstyciu seklos, obuoliu actas, pipirai, druska, alus, malti pipirai, rudas cukrus
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Kiaušinių mišrainė su kalakutienos kumpiu
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Bulvių "kišenėlės"
KALAKUTIENOS DEŠRELĖS SU KOPŪSTAIS
Silkutė su garstyčių padažiuku ir daržovėm
Silkė garstyčių padaže
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Šokoladinis pyragas keptas puodelyje - mikrobangėje
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
Kepti vištienos gabaliukai garstyčių marinate
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Prieskoninis aliejus salotoms
Veganezas - veganiškas majonezes
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
KOKTEILIS SU ŠOKOLADINIU KREMU
Traškūs riešutų skrebučiai
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Bananiniai keksiukai su spanguolėmis
Marinuota cukinija
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI