Naminės grūdėtos garstyčios

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Naminės grūdėtos garstyčios

Paskelbė:
10 Geg. 2022
Iš mano nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug puslitris garstyčių. Jeigu tiek atrodo daugoka, mažiname proporcijas.
Garstyčias laikome šaltai, sandariai uždarytame inde ir suvartojame per porą mėnesių (einant laikui jų aitrumas silpsta). 
Nuostabios garstyčios, man labai gardžios ant sumuštinių su kepta kalakutiena, kuriuos aš įprastai ragauju su saldžiuoju greipfrutu "pomelo".



Ingredientai



  • rudosios garstyčių sėklos: 0,5 puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
  • geltonosios garstyčių sėklos: ketvirtadalio puodelio
  • tamsus alus: trijų ketvirtadalių puodelio (aš naudoju "porterį")
  • obuolių actas: 0,5 puodelio
  • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukšteli
  • malti pipirai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia garstyčių sėklas (abiejų rūšių) sumaišome su alumi ir actu.
2. Tada sudedame į stiklainį ir uždengę padedame į šaldytuvą. Laikome mažiausiai parą (arba dvi - tris, brinkstančios sėklos turi sugerti visus skysčius).
3. Po to garstyčių mišinį sudedame į indą ir triname elektriniu trintuvu ("blenderiu"). Trindami suberiame cukrų, druską bei pipirus. Triname iki norimos tekstūros, kol sėklos dalinai susitrina ir masė nevirsta visiška sutrintų sėklų tyre.
4. Paragaujame, galbūt trūksta rūgšties arba saldumo.
5. Pagardinę ir gerai permaišę, sukrečiame į sandariai užsukamą stiklainį ir patalpiname į šaldytuvą. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: