Prieskoninis aliejus salotoms

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Prieskoninis aliejus salotoms

Paskelbė:
25 Sausio 2020
Aš labai mėgstu namie turėtų tokio savo gamybos aliejaus ir gardinti įvairias salotas. Taip pat labai mėgstu ne tik jį pasigaminti sau, bet ir per įvairias šventes dovanoti giminaičiams ir draugams. Pabandykite ir Jūs, esu tikra, kad norėsite užsirašyti receptą ateičiai. :)

Ingredientai:

  • Aliejaus skaninimui:
    • sandarus stiklinis indas
    • tyras pirmo spaudimo alyvuogių aliejus: 1 litro
    • citrinos žievelė: iš 1 vnt.
    • malti juodieji pipirai: 1 šaukštelio
    • šviežiai čili pipiriukai: 1-2 maži (arba džiovintų pipiriukų ankščių)
    • džiovintas rozmarinas: trupučio
    • kiti mėgstami prieskoniai
  • Aliejaus gražinimui:
    • gražūs buteliukai (aš perku aliejų parduotuvėse)
    • mėgstamos šviežios arba džiovintos žolelės (aš naudoju šviežius citrininius čiobrelius)
    • džiovintos arba šviežios čili pipiriukų ankštys
    • juodieji ir žalieji pipirų grūdeliai
    • garstyčių sėklos

  1. Recepto Instrukcijos:

  2. Pirmiausia aliejų supilame į didesnį indą ir sudedame visus prieskonius.
  3. Uždarome indą ir pastatome tamsioje vietoje porai savaičių.
  4. Per tą laiką, kartas nuo karto indą pakratome.
  5. Po dviejų savaičių aliejų perkošiame per kavos filtrą.
  6. Tada į dekoratyvinius buteliukus priberiame pipirų, garstyčių, įmetame čili pipiriukų ir pridedame prieskoninių žolelių.
  7. Iki pat kamščio užpilame aliejumi. Visi prieskoniai privalo būti apsemti. Naudojame!
  8. Pastebėjimas: Šį prieskoninį aliejų reikia suvartoti per 3 mėnesius.





Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: