Prieskoninis aliejus salotoms
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Aš labai mėgstu namie turėtų tokio savo gamybos aliejaus ir gardinti įvairias salotas. Taip pat labai mėgstu ne tik jį pasigaminti sau, bet ir per įvairias šventes dovanoti giminaičiams ir draugams. Pabandykite ir Jūs, esu tikra, kad norėsite užsirašyti receptą ateičiai. :)
Ingredientai:
- Aliejaus skaninimui:
- sandarus stiklinis indas
- tyras pirmo spaudimo alyvuogių aliejus: 1 litro
- citrinos žievelė: iš 1 vnt.
- malti juodieji pipirai: 1 šaukštelio
- šviežiai čili pipiriukai: 1-2 maži (arba džiovintų pipiriukų ankščių)
- džiovintas rozmarinas: trupučio
- kiti mėgstami prieskoniai
- Aliejaus gražinimui:
- gražūs buteliukai (aš perku aliejų parduotuvėse)
- mėgstamos šviežios arba džiovintos žolelės (aš naudoju šviežius citrininius čiobrelius)
- džiovintos arba šviežios čili pipiriukų ankštys
- juodieji ir žalieji pipirų grūdeliai
- garstyčių sėklos
Recepto Instrukcijos:
- Pirmiausia aliejų supilame į didesnį indą ir sudedame visus prieskonius.
- Uždarome indą ir pastatome tamsioje vietoje porai savaičių.
- Per tą laiką, kartas nuo karto indą pakratome.
- Po dviejų savaičių aliejų perkošiame per kavos filtrą.
- Tada į dekoratyvinius buteliukus priberiame pipirų, garstyčių, įmetame čili pipiriukų ir pridedame prieskoninių žolelių.
- Iki pat kamščio užpilame aliejumi. Visi prieskoniai privalo būti apsemti. Naudojame!
- Pastebėjimas: Šį prieskoninį aliejų reikia suvartoti per 3 mėnesius.
Kiaušinius dažome natūraliai
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Šventėms – tortas „Snickers“
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Itališka porketa – kiaulienos vyniotinis.
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Šašlykai greituoju būdu..
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
ISPANIŠKA ČESNAKINĖ SRIUBA
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
ŽALIASIS PUPŲ HUMUSAS
Šašlykų receptas su „Vytautu“
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Kaip sustiprinti imunitetą: trys paprasti receptai
Pekino kopūstų salotos su vištiena.
Sriuba su porais ir lašiša
Aš daugiau nebeperku sviesto, o darau jį pati!
BULVIŲ APKEPAS SU KUMPIU