Naminės garstyčios su medumi
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Štai ką apie tokias namines garstyčias esu radusi vienoje sveikuolių knygoje - "Namuose pagamintos garstyčios - tikra fantastika! Ar Jūs žinojote, kad 100 gramų garstyčių sėklų yra net 24,9 gramų baltymų? Jose taipogi gausu B grupės vitaminų, seleno, mangano bei geležies. Obuolių actas sustiprina žmogaus imuninę sistemą ir pagerina virškinimą. Ar kada gaminti garstyčias namie? Tikrai taip, nesigailėsite šiuo savo pasirinkimu."
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 500 mililitrų garstyčių.
Pagaminti užtruksite vos apie 10 minučių, tik daugiausiai laiko užims sėklų brinkinimas.
1. Iš vakaro garstyčių sėklas praplauname tankiame rėtyje ir nudžioviname.
2. Sėklas suberiame į sandarų indą, užpilame obuolių actu ir obuolių sultimis, indą uždarome ir paliekame kambario temperatūroje per visą naktį, kad sėklos išbrinktų ir sugertų visą skystį.
3. Po to išbrinkusias garstyčių sėklas suberiame į trintuvą su 4 valgomaisiais šaukštais skysto medaus ir druska.
4. Triname, kol sėklos beveik susitrina ir tampa panašios į mėgstamas garstyčias.
5. Paruoštas garstyčias sudedame į sterilizuotą užsukamą indelį ir laikome šaldytuve maždaug mėnesį. Skanaus!
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 500 mililitrų garstyčių.
Pagaminti užtruksite vos apie 10 minučių, tik daugiausiai laiko užims sėklų brinkinimas.
Ingredientai
- geltonųjų garstyčių sėklos: 1 stiklinės
- obuolių actas: 150 mililitrų
- pasterizuotos natūralios obuolių sultys: 150 mililitrų
- medus: 4 valgomųjų šaukštų
- jūros druska: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš vakaro garstyčių sėklas praplauname tankiame rėtyje ir nudžioviname.
2. Sėklas suberiame į sandarų indą, užpilame obuolių actu ir obuolių sultimis, indą uždarome ir paliekame kambario temperatūroje per visą naktį, kad sėklos išbrinktų ir sugertų visą skystį.
3. Po to išbrinkusias garstyčių sėklas suberiame į trintuvą su 4 valgomaisiais šaukštais skysto medaus ir druska.
4. Triname, kol sėklos beveik susitrina ir tampa panašios į mėgstamas garstyčias.
5. Paruoštas garstyčias sudedame į sterilizuotą užsukamą indelį ir laikome šaldytuve maždaug mėnesį. Skanaus!
Raktažodžiai:
garstyciu seklos, actas, obuoliu actas, obuoliu sultys, sultys, naturalios obuoliu sultys, medus, druska, juros druska, garstycios, namines garstycios
Naminės grūdėtos garstyčios
Kojos mirkomos obuolių acte, padės išgydyti keletą ligų!
Mėsa, troškinta obuolių sultyse
Natūraliose sultyse fermentuotos daržovės
Silkė garstyčių padaže
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Žaliavalgiškas riešutų ir sėklų majonezas
Trapus obuolių pyragas su karamele
Prieskoninis aliejus salotoms
Kepti vištienos gabaliukai garstyčių marinate
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Silkutė su garstyčių padažiuku ir daržovėm
Šaltibarščiai Kitaip
Silkė norvegiškai su svogūnais, kiaušiniais, actu ir garstyčiomis
Karališkas obuolių pyragas
Konservuotos keptos paprikos
Kriaušių ir mėlynojo sūrio užkandžiai
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Stulbinantis majonezas
Naminiai ruginiai duoniukai su sėklomis
Pyragas su maskarpone
Kukurūzinis bananų pyragas
Silkės suktinukai su garstyčiomis pagal Beatą
Lietiniai su avokadais