Medaus - garstyčių vinegretas daržovių salotoms
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Tai yra vienas iš pačių mano mėgstamiausių padažų, kuriuos lengvai galiu pasigaminti savo virtuvėje. Labai tinka šviežių daržovių salotoms aplieti, taip pat pupelių arba bulvių mišrainei, paskrudintoms arba orkaitėje keptoms daržovėms pagardinti. Jeigu jį patirštinsite, tai yra įmaišysite majonezo - tai nuostabus pamirkymas vištienos arba žuvies "piršteliams" arba bulvytėms "Fri" (frire - prancūziškai). Pagal savo skonį galite pakeisti vinegreto sudėtį, bet aliejaus turi būti tiek, kiek sumoje pagal tūrį susidaro kitų ingredientų.
1. Pirmiausia visus ingredientus, išskyrus aliejų, sumaišykite dubenėlyje.
2. Tada pilame aliejaus ir gerai suplakite šakute arba labai stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti keletą dienų šaldytuve uždarame indelyje, prieš naudodami dar kartą gerai išplakite. Skanaus!
Ingredientai
- obuolių arba vyno actas: 1 valgomojo šaukšto (5% stiprumo)
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- medus: 1 valgomojo šaukšto
- dižono garstyčios: 1 valgomojo šaukšto (tinka vienalytės arba grūdėtos)
- alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia visus ingredientus, išskyrus aliejų, sumaišykite dubenėlyje.
2. Tada pilame aliejaus ir gerai suplakite šakute arba labai stipriai supurtykite indelyje su sandariu dangteliu. Druskos kristalai privalo būti ištirpę, aliejus ir actas - susijungę į emulsiją.
3. Padažą galite laikyti keletą dienų šaldytuve uždarame indelyje, prieš naudodami dar kartą gerai išplakite. Skanaus!
Raktažodžiai:
actas, obuoliu actas, vyno actas, citrinos sultys, medus, garstycios, druska, pipirai, aliejus, alyvuogiu aliejus
Balzaminis vinegretas - mėsai marinuoti, keptoms daržovėms ir salotoms aplieti
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Granatų užpilas - padažas salotoms
Cezario salotų padažas su majonezu ir garstyčiomis
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
Granatų užpilas
Karštas troškintų daržovių garnyras prie vištienos arba žuvies
Gaivios salotos su feta sūriu ir pomidorais
JAUTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Garnyras prie keptų šonkauliukų
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
Orkaitėje kepta ėriuko koja su bulvėmis ir mėtų padažu
Pad Thai su krevetėmis
RAW pienių lapų salotos su braškėmis ir špinatais
Tartar padažas
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Veganezas - veganiškas majonezes
Sveiki ir minkšti vištienos kepsneliai su migdolų miltais ir mocarela
Naminis majonezas su garstyčiomis
Virtų pupelių užtepėlė