Veganezas - veganiškas majonezes
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai / Vegetariški / Veganiški
Aš tikrai nesu veganė arba vegetarė, bet tikrai stengiuosi per mėnesį nors 1-3 dienas visai nevartoti mėsos, o jeigu labai pasiseka - ir jokių kitų gyvuliškos kilmės ingredientų. Toks apsisprendimas itin praturtino mano šeimos patiekalų asortimentą ir man atsirado visai naujas poreikis kulinarinei kūrybai ir eksperimentams. Užduotis tikrai nėra lengva, juk reikia gardžiai bei sočiai pamaitinti išrankius šeimos gurmanus - mėsaėdžius, kokie tikrai yra mano šeimyniškiai. Bet kai kurie patiekalai susilaukia didžiulių pagyrų.
1. Pirmiausia suplakite visus nurodytus ingredientus, išskyrus citrinos sultis bei actą, iki vientisos purios masės.
2. Toliau plakite vidutinišku greičiu bei pamažėle sulašinkite actą ir citrinos sultis, kol masė sutirštėja. Išvis plakimas užtruks maždaug 10 minučių.
3. Sandariame indelyje, šaldytuve, veganezas išlieka šviežias maždaug 3-4 savaites arba tiek, kokia galiojimo data yra nurodyta ant naudojamo sojos pieno. Skanaus!
Ingredientai
- dygminų (safflower), saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus: 1 stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų (280 mililitrų)
- sojos pienas: 0,5 stiklinės (125 mililitrų)
- klevų sirupas: 0,5 valgomojo šaukšto (arba agavos nektaras)
- jūros druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- dižono garstyčios: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- citrinos žievelės tarkučiai: žiupsnelio (nėra būtina)
- citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
- obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suplakite visus nurodytus ingredientus, išskyrus citrinos sultis bei actą, iki vientisos purios masės.
2. Toliau plakite vidutinišku greičiu bei pamažėle sulašinkite actą ir citrinos sultis, kol masė sutirštėja. Išvis plakimas užtruks maždaug 10 minučių.
3. Sandariame indelyje, šaldytuve, veganezas išlieka šviežias maždaug 3-4 savaites arba tiek, kokia galiojimo data yra nurodyta ant naudojamo sojos pieno. Skanaus!
BLYNAI SU RICOTTA
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Nekeptas veganiškas žaliųjų citrinų pyragas be glitimo
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
AMERIKIETIŠKI BLYNAI UŽGAVĖNĖMS (SVEIKUOLIŠKAS VARIANTAS)
Greitai pagaminami veganiški kakaviniai blyneliai be glitimo
KREVETĖS TEŠLOJE (A LA GABARDINA BŪDU)
Kepti pievagrybiai
Prancūziški karšti sumuštiniai orkaitėje
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
VEGANIŠKAS UŽKANDIS SU OBUOLIAIS
Šniceliai su balta duona ir padažu
Silkutė su pomidorais - receptu norėsis dalintis su visais!
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Veganiški blyneliai / lietiniai - tikrai labai paprastai pagaminami!
Senovinis šašlykų receptas su actu
SKANIAUSIA VIŠTIENA (MARINATAS VIŠTIENAI IR JAUTIENAI)
Orinukai (arba morengai)
Padažas prie austrių
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
Red velvet tortas su švelniu kremu
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI