Padažas - agurkų mišrainė

Itin įdomi saldaus ir kiek rūgštaus skonio, kiek aštroka agurkų mišrainė žiemai. Ją net galima būtų priskirti prie padažų, ypač jeigu agurkai yra tarkuojami. Tada gaunsis vientisa masė idealiai tinkanti su mėsa ar dešrelėmis. Jeigu sumaišysite su mėsa, tai bus greitai pagaminamas ir skanus makaronų padažas. Taip pat skaniai valgosi ir su virtomis arba keptomis bulvėmis.
1. Pirmiausia agurkus smulkiai supjaustome arba stambiai sutarkuojame.
2. Tada svogūnus supjaustom kaip įmanoma smulkiau.
3. Patarimas: Jeigu nesinori, svogūnų galite ir visai nedėti, bus vistiek labai skanu.
4. Puode sumaišykite actą, druską ir garstyčias.
5. Užvirinkite skystį ir sudėkite sutarkuotus agurkus bei svogūnus.
6. Virkite maišydami maždaug 5-7 minutes, tuomet sudėkite cukrų.
7. Dar virkite maždaug 3 minutes, kol cukrus ištirpsta.
8. Agurkų mišrainę žiemai sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite švariais dangteliais.
9. Apvertus "aukštyn kojomis", palaikykite kol pilnai atvės.
10. Ši mišrainė "laikosi" nesugedusi ir be išnešimo į vėsų rūsį. Skanaus!
Ingredientai
- agurkai: 2 kilogramų
- svogūnai: 400 gramų
- 9% actas: 200 mililitrų
- druska: 2 šaukštų
- garstyčių sėklos: 4 arbatinių šaukštelių (dalį jų reikės sumalti; arba 2 šaukšteliai garstyčių sėklų ir 2 šaukšteliai miltelių)
- cukrus: 400 gramų
- paprikos: pagal skonį (nėra būtina, aš nededu)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia agurkus smulkiai supjaustome arba stambiai sutarkuojame.
2. Tada svogūnus supjaustom kaip įmanoma smulkiau.
3. Patarimas: Jeigu nesinori, svogūnų galite ir visai nedėti, bus vistiek labai skanu.
4. Puode sumaišykite actą, druską ir garstyčias.
5. Užvirinkite skystį ir sudėkite sutarkuotus agurkus bei svogūnus.
6. Virkite maišydami maždaug 5-7 minutes, tuomet sudėkite cukrų.
7. Dar virkite maždaug 3 minutes, kol cukrus ištirpsta.
8. Agurkų mišrainę žiemai sudėkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite švariais dangteliais.
9. Apvertus "aukštyn kojomis", palaikykite kol pilnai atvės.
10. Ši mišrainė "laikosi" nesugedusi ir be išnešimo į vėsų rūsį. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Burokėlių mišrainė su pupelėmis - kiek kitaip nei įprastai!

Marinuoti afrikietiški agurkai

Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą

Burokelių mišrainė su pupelėmis

Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis

Krabų (krabų lazdelių) ir ikrų mišrainė su porais bei kiaušiniais

Daržovių mišrainė su majonezu

Vokiška bulvių mišrainė su silke

Šaltas tirštas graikiškas padažas - tzatziki

Marinuoti grybai žiemai

Sveikas varškės apkepas su sėlenomis

Soti mišrainė su vištiena

Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis

Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja

Daržovių mišrainė žiemai

Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais

Agurkų auginimas: kokių klaidų vengti, kad neprarastumėte derliaus

Aštri menkių mišrainė su krienais

Traškūs bavariški agurkai žiemai

VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ

MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)

Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį

ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"

RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS