Petražolių pesto padažas

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Petražolių pesto padažas

Paskelbė:
12 Balandžio 2022
Fantastiškai gerai pavykstantis padažas iš krapų. Itin tinka prie įvairiausių mėsos patiekalų arba makaronų. Rekomenduoju!

Jeigu norisi, prabangesnio varianto, tai česnaką dar galite paskrudinti su alyvuogių aliejumi, o į patį dar įmalti kedro arba graikinių riešutų, taip pat ir parmezano sūrio. 



Ingredientai



  • petražolės: ~500 gramų
  • česnakas: 4 skiltelių
  • rupi druska: 1 valgomojo šaukšto
  • alyvuogių aliejus: 700 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia nuplautus petražolių lapelius (kotelių neprireiks) susmulkiname maisto smulkintuvu iki tyrelės.
2. Tada suberiame išspaustus česnakus bei druską.
3. Išmaišome ir sudedame į švarius stiklainiukus.
4. Užpilame alyvuogių aliejumi.
5. Išmaišome, kad, neliktų oro pūslelių bei nepradėtų rūgti.
6. Šį skanėstą/pagardą laikome šaldytuve. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: