Bazilikų padažas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Pesto padažas – tai tradicinis itališkas patiekalas, kilęs iš Genujos regiono. Šis puikiai pasaulyje žinomas bazilikų padažas yra naudojamas tiek gaminant makaronus, tiek su virtomis bulvėmis ar pupomis. Čia pateikiame keletą skirtingų šio padažo variantų.
Bene garsiausias yra Pesto padažas:
Bene garsiausias yra Pesto padažas:
Ingridientai
- 200g šviežių bazilikų
- 100g kedro riešutų
- 2-3 česnako skiltelės
- 150g ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 150g tarkuoto parmezano
- druskos
Gaminimas
- Pirmiausia, švelniai paskrudiname kedro riešutus sausoje keptuvėje.
- Bazilikus perplauname ir paliekame, kad nudžiūtų.
- Nuskintus lapelius sudedame į elektrinę trintuvę, pasūdome šaukšteliu druskos, supilame pusę nurodyto aliejaus ir sutriname.
- Supilame likusį aliejų, sudedame riešutus ir tris ketvirčius nurodyto kiekio parmezano sūrio. Triname, kol masė įgaus vienalytę kreminę konsistenciją. Jei per tiršta, įpilame šlakelį vandens.
- Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus ir kelias sekundes jame apskrudiname česnaką ir sudedame į trinamą masę ir įmaišome.
- Padažą patiekti su virtais makaronais.
Ingridientai
- 250ml alyvuogių aliejaus
- 80ml obuolių sidro acto
- 3 valg. š. medaus
- 1 ryšulėlis bazilikų
- 2 skiltelės česnako
Ingridientai
- 220 g majonezo
- 2 arb. š. balto vyno acto
- 0,5 arb. š. cukraus
- 0,5 arb. š. druskos
- 15 g baziliko
Gaminimas
- Iš majonezo, acto, cukraus, druskos bei sutrintų bazilikų darome vientisą masę. Padažas turi būti atšaldytas.
Kiaušinius dažome natūraliai
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
BARBECUE PADAŽAS | RECEPTAS
Šventėms – tortas „Snickers“
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
Itališka peperonata
KALAKUTIENOS KEPSNELIAI SU POMIDORŲ IR PAPRIKŲ PADAŽU
Brokolių ir morkų (vegetariška) lazanija
UŽKANDIS PRIE VYNO
Itališkas baklažanų apkepas
Jautienos troškinys su daržovėmis
Makaronai su krevetėmis ir žalumynais
Keptuvėje paruošti balandėliai
TRINTA KEPTŲ DARŽOVIŲ SRIUBA
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
7 skaniausių pasaulyje varškėčių paruošimo paslaptys!
Garsus Vienuolio receptas: padeda išnaikinti vėžines ląsteles ir stiprina imunitetą!
Lietiniai blynai (skaniausi pasaulyje)
Silkė su saulėgrąžomis - silkės mėgėjai labai giria tokį paruošimo būdą!
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
BULVIŲ PLOKŠTAINIS. KUGELIS