Labai aštrus čili pipirų padažas charisas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Toks labai aštrus padažas labai populiarus Tunise ir yra naudojamas prie daugybės patiekalų. Harissa - tai tokia aštri pasta, kuri pagaminta iš raudonojo pipiro, alyvuogių aliejaus, petražolių, česnako bei prieskonių. Įprastai jis yra patiekiamas atskirame indelyje su alyvuogių aliejumi.
Į charisą Tunise būna "dažomi" ir duonos gabaliukai. Mes pasirinkome valgyti su šašlykais. Idealiai tiko! Dar labai tinka įdėti į sriubą.
Taip pat gaunasi labai skanūs kepsniai orkaitėje, tiesiog prieš kepimo pabaigą sutepame juos tokiu padažu.
Jeigu nesate dideli aštraus maisto mėgėjai, tai galite dalį čili pipirų pakeisti saldžiąją paprika.
1. Pirmiausia kmynus, kalendrą bei kuminą apkepinkite sausoje keptuvėje, viską sumalkite malūnėlyje arba tiesiog sutrinkite grūstuvėliu.
2. Tada česnakus nuvalykite ir supjaustykite.
3. Petražoles susmulkinkite.
4. Pipirus perpjaukite perpus, išimkite sėklas bei supjaustykite gabaliukais.
5. Tada imkite trintuvą ir sudėkite visus produktus, išskyrus aliejų.
6. Susmulkinkite.
7. Tuomet pilkite aliejų (maždaug 2-3 valgomuosius šaukštus) ir išmaišykite. Privalo gautis vientisa masė. Skanaus!
Į charisą Tunise būna "dažomi" ir duonos gabaliukai. Mes pasirinkome valgyti su šašlykais. Idealiai tiko! Dar labai tinka įdėti į sriubą.
Taip pat gaunasi labai skanūs kepsniai orkaitėje, tiesiog prieš kepimo pabaigą sutepame juos tokiu padažu.
Jeigu nesate dideli aštraus maisto mėgėjai, tai galite dalį čili pipirų pakeisti saldžiąją paprika.
Ingredientai
- čili pipirai: 250 gramų
- česnakas: 1 galvutės
- džiovintos mėtos: 1 valgomojo šaukšto
- druska: 1 valgomojo šaukšto
- kuminas: 2 arbatinių šaukštelių
- kalendra: 1 valgomojo šaukšto
- kmynai: 1 valgomojo šaukšto
- petražolės
- alyvuogių aliejus
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kmynus, kalendrą bei kuminą apkepinkite sausoje keptuvėje, viską sumalkite malūnėlyje arba tiesiog sutrinkite grūstuvėliu.
2. Tada česnakus nuvalykite ir supjaustykite.
3. Petražoles susmulkinkite.
4. Pipirus perpjaukite perpus, išimkite sėklas bei supjaustykite gabaliukais.
5. Tada imkite trintuvą ir sudėkite visus produktus, išskyrus aliejų.
6. Susmulkinkite.
7. Tuomet pilkite aliejų (maždaug 2-3 valgomuosius šaukštus) ir išmaišykite. Privalo gautis vientisa masė. Skanaus!
Raktažodžiai:
cili, cili pipirai, kalendra, cesnakas, metos, druska, kuminas, kmynai, petrazoles, padazas, cili padazas, charisas
Petražolių pesto padažas
LĘŠIŲ MALTINUKAI
AŠTRUS PADAŽAS "ANTIGRIPINAS"
MARINUOTI VIŠTIENOS SPARNELIAI
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
Itališka peperonata
Granatų užpilas
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Čili sriuba (aštri sriuba)
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Čili sriuba
Orkaitėje keptas kalakuto kumpis su medumi
Curry padažas
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
Sluoksniotos tešlos kąsniukai su vištiena
Tom kha gai tailandieška sriuba su vištiena ir daržovėmis
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Greita pomidorų salsa
TURKIŠKI MALTINUKAI SU BULVĖMIS
Kažkas naujo: Vištienos salotos su mėtomis ir agurkais
Silkė su pomidorais
TRINTA MOLIŪGŲ IR VIŠTIENOS SRIUBA