Pomidorų ir svogūnų pagardas - padažas žiemai
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas

Ingredientai
- svogūnai: 1 kilogramo
- pomidorai: 400 gramų
- saulėgrąžų aliejus: 60 mililitrų
- kapoti krapai: 1 saujos
- kapotos petražolės: 1 saujos
- bazilikų lapeliai: 1 saujos
- druska: pagal skonį
- kvepiantieji pipirai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Pakepiname aliejuje. Susmulkiname maisto smulkintuvu.
2. Tuomet pomidorus nuplikome, kad lengviau nusiluptų jų odelės. Nulupame odeles bei pomidorus taip pat susmulkiname maisto smulkintuvu.
3. Tada viską sukrečiame į puodą, supilame aliejų, paskaniname druska, pipirais, suberiame prieskonines daržoves.
4. Verdame ant nedidelės ugnies maždaug 35 minutes.
5. Galiausiai išvirusį svogūnų pagardą supilstome į švarius stiklainius bei uždarome dangteliais. Mėgaujamės:)
Panašūs receptai

Adžika su cukinijomis

ROMESCO PADAŽAS

Petražolių pesto padažas

MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)

Raudonų serbentų pagardas

Naminis pomidorų padažas be acto

Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto

Itališka peperonata

Konservuoti pomidorai su česnakais

Pupelių pagardas prie šviežių daržovių