Pomidorų ir svogūnų pagardas - padažas žiemai

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Marinatai / Kompotai / Uogienes / Vakavimas


Pomidorų ir svogūnų pagardas - padažas žiemai

Paskelbė:

Ingredientai

  • svogūnai: 1 kilogramo
  • pomidorai: 400 gramų
  • saulėgrąžų aliejus: 60 mililitrų
  • kapoti krapai: 1 saujos
  • kapotos petražolės: 1 saujos
  • bazilikų lapeliai: 1 saujos
  • druska: pagal skonį
  • kvepiantieji pipirai: pagal skonį


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Pakepiname aliejuje. Susmulkiname maisto smulkintuvu.

2. Tuomet pomidorus nuplikome, kad lengviau nusiluptų jų odelės. Nulupame odeles bei pomidorus taip pat susmulkiname maisto smulkintuvu.

3. Tada viską sukrečiame į puodą, supilame aliejų, paskaniname druska, pipirais, suberiame prieskonines daržoves.

4. Verdame ant nedidelės ugnies maždaug 35 minutes.

5. Galiausiai išvirusį svogūnų pagardą supilstome į švarius stiklainius bei uždarome dangteliais. Mėgaujamės:)