Bazilikų pesto padažas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Iš praėjusių metų turėjau nuostabų bazilikų pesto receptą, kuris mūsų šeimai nerealiai patiko, ir planavau jį pakartoti ir šiais metais.
1. Pirmiausia nuskabome bazilikų lapelius. Naudojami bus tik jie, kotai bei žiedai nenaudojami.
2. Tada išlukštentas saulėgrąžas lengvai paskrudiname.
3. Tuomet bazilikus, česnaką, saulėgrąžas ir aliejų sudedame į blenderį bei sutriname į vieną masę.
4. Paruoštą pesto pagardiname druska.
5. Bazilikų pesto sudedame į ledukų formelę ir užšaldome.
6. Po to kubelius perkeliame į šaldymo maišelius arba dėžutę.
7. Patarimas: Šiame recepte aš nurodžiau rekomendacinius ingredientų kiekius, bet Jūs lengvai galite pakoreguoti pagal skonį bei spintelės turinį.
8. Kur naudoti bazilikų pesto? Bazilikų pesto panaudojimas gali būti itin platus. Tiks visur, kur norėtumėte bazilikų skonio, bet dėl tos priežasties, kad aš jį išsaugau sušaldytą (ledo forma), tai naudoju įvairiuose karštuose patiekaluose. Skaniausia man asmeniškai su makaronais. Išverdame makaronus, pabaigoje uždedame vieną kubelį šaldyto pesto ir jam ištirpus išmaišome. Taip pat drąsiai galite pagardinti sriubas, košes ir troškinius. Skanaus!
Ingredientai
- bazilikų lapelių: 5 didelių saujų
- česnako: 4 skiltelių
- lukštentų saulėgrąžų: 150 gramų
- aliejaus: 100 gramų
- druskos: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuskabome bazilikų lapelius. Naudojami bus tik jie, kotai bei žiedai nenaudojami.
2. Tada išlukštentas saulėgrąžas lengvai paskrudiname.
3. Tuomet bazilikus, česnaką, saulėgrąžas ir aliejų sudedame į blenderį bei sutriname į vieną masę.
4. Paruoštą pesto pagardiname druska.
5. Bazilikų pesto sudedame į ledukų formelę ir užšaldome.
6. Po to kubelius perkeliame į šaldymo maišelius arba dėžutę.
7. Patarimas: Šiame recepte aš nurodžiau rekomendacinius ingredientų kiekius, bet Jūs lengvai galite pakoreguoti pagal skonį bei spintelės turinį.
8. Kur naudoti bazilikų pesto? Bazilikų pesto panaudojimas gali būti itin platus. Tiks visur, kur norėtumėte bazilikų skonio, bet dėl tos priežasties, kad aš jį išsaugau sušaldytą (ledo forma), tai naudoju įvairiuose karštuose patiekaluose. Skaniausia man asmeniškai su makaronais. Išverdame makaronus, pabaigoje uždedame vieną kubelį šaldyto pesto ir jam ištirpus išmaišome. Taip pat drąsiai galite pagardinti sriubas, košes ir troškinius. Skanaus!
Raktažodžiai:
pesto, bazilikinis pesto, baziliku lapeliai, cesnakas, saulegrazos, lukstentos saulegrazos, aliejus, druska, padazas, bazilikas
Bazilikų padažas
Caprese Chicken - Vištiena su mocarela, pomidorais ir baziliku
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
UŽKANDIS PRIE VYNO
Sumuštinis su kiaušiniene, pomidoru ir baziliku
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
BULVIŲ APKEPAS SU CUKINIJA IR ŠPINATAIS
TRINTA POMIDORŲ IR PAPRIKŲ SRIUBA
KREVEČIŲ UŽKANDIS | RECEPTAS
Užkandėlė su pomidorais
Prancūziškas užkandis
Zraziukai kepti orkaitėje
Lengvas pomidorų padažas picai
Pasta su malta jautiena
Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais
SUMUŠTINUKAI SU MOCARELA SŪRIU
Graikiškos salotos
Vegetariškas nesaldus pyragas su pomidorais ir feta
Caprese vištiena
Tagliatelle makaronai su midijomis
Cesnakinis picerijos padazas
Trinta paprikų sriuba
Itališkas baklažanų apkepas
Vištiena bazilikų ir pomidorų padaže