Meškinio česnako pesto padažas - sviestas
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Visada galvojau, kad Lietuvoje meškinis česnakas net neauga, arba užauga tik darželiuose, bet pasirodo, jo įmanoma surasti ir miškingose vietovėse, kur yra labai drėgna. Jeigu sugalvosite meškinio česnako ieškoti patys, nesumaišome jo lapų su pakalnutės, kuri net yra nuodinga! Užtai patrynę meškinio česnako lapą tarp pirštų, jo tikrai nesumaišysite su niekuo kitu - iš karto pajusite labai stiprų česnako kvapą!
Bet pats nuostabiausias dalykas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį - tai meškinių česnakų pesto, tokio tarsi sviesto! Greit pagaminamai vakarienei nepakeičiama bus pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis tinka pagardinti orkaitėje keptas daržoves arba mėsos ir žuvies patiekalus. Pasigaminam!
1. Pirmiausia nuplautus ir itin gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudedame į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir paskrudintais lazdyno riešutais.
2. Kelis kartus pulsuojančiu rėžimu pasukame, tuomet supilame aliejų ir plakame, kol gausime norimą konsistenciją (man pačiai labiau patinka, kai lieka smulkių grūdelių).
3. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais ir trupučiu medaus ar agavų sirupo. Skanaus!
Bet pats nuostabiausias dalykas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį - tai meškinių česnakų pesto, tokio tarsi sviesto! Greit pagaminamai vakarienei nepakeičiama bus pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis tinka pagardinti orkaitėje keptas daržoves arba mėsos ir žuvies patiekalus. Pasigaminam!
Ingredientai
- meškinis česnakas: 20 lapelių
- šviežios petražolės: 1 saujelės
- švieži baltos duonos džiūvėsiai: 30 gramų
- lengvai paskrudinti lazdyno riešutai: 50 gramų (be odelių)
- alyvuogių aliejus: 200 mililitrų (arba šalto spaudimo rapsų aliejus)
- druska
- pipirai
- medus: šiek tiek (arba agavų sirupas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuplautus ir itin gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudedame į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir paskrudintais lazdyno riešutais.
2. Kelis kartus pulsuojančiu rėžimu pasukame, tuomet supilame aliejų ir plakame, kol gausime norimą konsistenciją (man pačiai labiau patinka, kai lieka smulkių grūdelių).
3. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais ir trupučiu medaus ar agavų sirupo. Skanaus!
Raktažodžiai:
cesnakas, petrazoles, pesto, meskinis cesnakas, lazdyno riesutai, riesutai, duonos dziuveseliai, pipirai, druska, medus, rapsu aliejus
Petražolių pesto padažas
Bazilikų pesto padažas
Bazilikų padažas
Kepta lašiša ir bulvės su žalumynų pagardu
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos
UŽKANDIS PRIE VYNO
Keptuvėje keptas naminis sūris su pomidorais
Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys
Orkaitėje keptas omletas su grybais
Kopūstų blyneliai
Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Padažas: Gvakamolė
Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu
Orkaitėje keptas plovas
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
Orkaitėje kepti patisonai
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele
Labai aštrus čili pipirų padažas charisas
Čili sriuba
Caprese Chicken - Vištiena su mocarela, pomidorais ir baziliku
Panini sumuštinis su vištiena