Meškinio česnako pesto padažas - sviestas

Visada galvojau, kad Lietuvoje meškinis česnakas net neauga, arba užauga tik darželiuose, bet pasirodo, jo įmanoma surasti ir miškingose vietovėse, kur yra labai drėgna. Jeigu sugalvosite meškinio česnako ieškoti patys, nesumaišome jo lapų su pakalnutės, kuri net yra nuodinga! Užtai patrynę meškinio česnako lapą tarp pirštų, jo tikrai nesumaišysite su niekuo kitu - iš karto pajusite labai stiprų česnako kvapą!
Bet pats nuostabiausias dalykas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį - tai meškinių česnakų pesto, tokio tarsi sviesto! Greit pagaminamai vakarienei nepakeičiama bus pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis tinka pagardinti orkaitėje keptas daržoves arba mėsos ir žuvies patiekalus. Pasigaminam!
1. Pirmiausia nuplautus ir itin gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudedame į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir paskrudintais lazdyno riešutais.
2. Kelis kartus pulsuojančiu rėžimu pasukame, tuomet supilame aliejų ir plakame, kol gausime norimą konsistenciją (man pačiai labiau patinka, kai lieka smulkių grūdelių).
3. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais ir trupučiu medaus ar agavų sirupo. Skanaus!
Bet pats nuostabiausias dalykas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį - tai meškinių česnakų pesto, tokio tarsi sviesto! Greit pagaminamai vakarienei nepakeičiama bus pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis tinka pagardinti orkaitėje keptas daržoves arba mėsos ir žuvies patiekalus. Pasigaminam!
Ingredientai
- meškinis česnakas: 20 lapelių
- šviežios petražolės: 1 saujelės
- švieži baltos duonos džiūvėsiai: 30 gramų
- lengvai paskrudinti lazdyno riešutai: 50 gramų (be odelių)
- alyvuogių aliejus: 200 mililitrų (arba šalto spaudimo rapsų aliejus)
- druska
- pipirai
- medus: šiek tiek (arba agavų sirupas)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia nuplautus ir itin gerai nusausintus meškinius česnakus ir petražoles (gali būti kartu su stiebeliais) sudedame į elektrinio smulkintuvo indą kartu su džiūvėsiais ir paskrudintais lazdyno riešutais.
2. Kelis kartus pulsuojančiu rėžimu pasukame, tuomet supilame aliejų ir plakame, kol gausime norimą konsistenciją (man pačiai labiau patinka, kai lieka smulkių grūdelių).
3. Pabaigoje pagardiname druska, pipirais ir trupučiu medaus ar agavų sirupo. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
cesnakas petrazoles pesto meskinis cesnakas lazdyno riesutai riesutai duonos dziuveseliai pipirai druska medus rapsu aliejus
O čia labai skanu! :)

Orkaitėje kepti patisonai

Keptuvėje keptas naminis sūris su pomidorais

Labai aštrus čili pipirų padažas charisas

Savojos kopūstai grietinėlėje - tarsi salotos

Veganiškas daržovių ir raudonųjų lęšių troškinys

Mėsos kukuliai su feta pomidorų padaže

Petražolių pesto padažas

Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu

Medaus ir garstyčių padažas salotoms

Bazilikų pesto padažas

Orkaitėje keptas omletas su grybais

Orkaitėje keptas plovas

Lydeka grietinėlės ir krapų padaže

Čili sriuba

Kepta lašiša ir bulvės su žalumynų pagardu

Caprese Chicken - Vištiena su mocarela, pomidorais ir baziliku

Padažas: Gvakamolė

Kopūstų blyneliai

Panini sumuštinis su vištiena

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje

Patys skaniausi vištienos kepsniai su parmezano plutele

Salotos su mozzarella sūriu ir Pesto padažu

Bazilikų padažas

UŽKANDIS PRIE VYNO