Bruknių padažas prie visko

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Bruknių padažas prie visko

Paskelbė:
25 Vasario 2022
Man tenka prisipažinti, kad į tokius padažus, kaip bruknių, aš visada žiūriu ganėtinai atsargiai. Kai mano mama pradėjo jį gaminti ir vis pirkosi bruknes, aš nesupratau. Bet mama įtikino, kad pasigaminčiau vieną stiklainiuką. O dar atrodo ir senokai bruknes buvau valgiusi, tad to entuziazmo didelio nebuvo.


Ingredientai



  • svogūnai: 250 gramų
  • bruknės: 750 gramų
  • rudas cukrus: 200 gramų
  • raudonojo vyno actas: 200 mililitrų
  • raudoni pipirai
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • vanduo: 200 mililitrų

  • Taip pat:
    • stiklainiai ir dangteliai paruošti konservavimui


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia bruknes nupilkite verdančiu vandeniu.
2. Tada svogūnus smulkiai supjaustykite.
3. Tuomet supilkite uogas, cukrų, druską ir pipirus. Taip pat pilkite vandenį.
4. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 45 minutes.
5. Po to sudėkite svogūnus ir pavirkite dar maždaug 5 minutes.
6. Supilkite actą ir dar maždaug 5 minutes pavirkite.
7. Galiausiai padažą supilstykite į konservavimui paruoštus stiklainius, užsukite, apverskite, apklokite kaip įmanoma šilčiau ir palikite pilnai atvėsti. Štai ir viskas. Skanaus! :)
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: