Bruknių padažas prie visko
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Man tenka prisipažinti, kad į tokius padažus, kaip bruknių, aš visada žiūriu ganėtinai atsargiai. Kai mano mama pradėjo jį gaminti ir vis pirkosi bruknes, aš nesupratau. Bet mama įtikino, kad pasigaminčiau vieną stiklainiuką. O dar atrodo ir senokai bruknes buvau valgiusi, tad to entuziazmo didelio nebuvo.
1. Pirmiausia bruknes nupilkite verdančiu vandeniu.
2. Tada svogūnus smulkiai supjaustykite.
3. Tuomet supilkite uogas, cukrų, druską ir pipirus. Taip pat pilkite vandenį.
4. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 45 minutes.
5. Po to sudėkite svogūnus ir pavirkite dar maždaug 5 minutes.
6. Supilkite actą ir dar maždaug 5 minutes pavirkite.
7. Galiausiai padažą supilstykite į konservavimui paruoštus stiklainius, užsukite, apverskite, apklokite kaip įmanoma šilčiau ir palikite pilnai atvėsti. Štai ir viskas. Skanaus! :)
Ingredientai
- svogūnai: 250 gramų
- bruknės: 750 gramų
- rudas cukrus: 200 gramų
- raudonojo vyno actas: 200 mililitrų
- raudoni pipirai
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- vanduo: 200 mililitrų
- Taip pat:
- stiklainiai ir dangteliai paruošti konservavimui
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia bruknes nupilkite verdančiu vandeniu.
2. Tada svogūnus smulkiai supjaustykite.
3. Tuomet supilkite uogas, cukrų, druską ir pipirus. Taip pat pilkite vandenį.
4. Virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 45 minutes.
5. Po to sudėkite svogūnus ir pavirkite dar maždaug 5 minutes.
6. Supilkite actą ir dar maždaug 5 minutes pavirkite.
7. Galiausiai padažą supilstykite į konservavimui paruoštus stiklainius, užsukite, apverskite, apklokite kaip įmanoma šilčiau ir palikite pilnai atvėsti. Štai ir viskas. Skanaus! :)
Raktažodžiai:
bruknes, brukniu padazas, svogunai, cukrus, rudas cukrus, actas, vyno actas, raudonojo vyno actas, pipirai, raudonieji pipirai
Marinuoti kelmučiai - grybai
Česnakiniai grybai
Padažas prie austrių
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Senovinis šašlykų receptas su actu
Marinuotos paprikos su medumi
Čili sriuba (aštri sriuba)
Padažas prie austrių
Marinuoti baravykai
Marinuoti baravykai žiemai
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
Vištienos krūtinėlė su grybų ir svogūnų padažu
Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
JAUTIENOS GULIAŠAS SU PUPELĖMIS IR MARINUOTAIS AGURKAIS
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Troškinta grybų mišrainė su daržovėmis
Tradicinės vokiškos bulvių salotos
Skanus padažas balandėliams
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Kaip sterilizuoti stiklainius?
Senoviškai marinuoti baravykai
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS