Padažas prie austrių
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Tikrai galima pasidžiaugti, kad paskutiniu metu visai nesunkiai ir už prieinamą kainą galima atrasti šviežių austrių ir Lietuvoje. Vieną kartą jų visai netikėtai įsigijau, nors net nežinojau kaip jas ruošti, nes buvau valgiusi tik restorane. Tada paklausinėjau, kaip čia geriausiai jas paruošus ir visi patarė, gaminti jas su šiuo padažu. Sunkiausi viso proceso dalis - atverti austres. Bet kaip tai padaryti, galėsite pamatyti video, kurį prisegiau žemiau. Jeigu neturite specialaus peilio, atidaryti austres galite ir su atsuktuvu (kalbu iš patirties). O dabar einam gaminti, nes tiesiog privalote išmėginti austres su šiuo vyno acto padažu.
1. Pirmiausia svogūną supjaustykite labai smulkiais kubeliais ir sumaišykite su vyno actu.
2. Tada pagardinkite druska ir pipirais. Palikite pastovėti mažiausiai 20 minučių.
3. Austrių geldeles pradarykite ir jokių būdu nenupilkite viduje esančio vandens.
4. Ant kiekvienos austrės pilkite po vieną arbatinį šaukštelį padažo ir lepinkitės!
Ingredientai
- raudonieji svogūnai: 1
- raudonojo vyno actas: 100 mililitrų
- jūros druska: šiek tiek
- pipirai: šiek tiek
- šviežios austrės: 6-10
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną supjaustykite labai smulkiais kubeliais ir sumaišykite su vyno actu.
2. Tada pagardinkite druska ir pipirais. Palikite pastovėti mažiausiai 20 minučių.
3. Austrių geldeles pradarykite ir jokių būdu nenupilkite viduje esančio vandens.
4. Ant kiekvienos austrės pilkite po vieną arbatinį šaukštelį padažo ir lepinkitės!
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
Kepti moliūgai ant grotelių
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
Lašišos sriuba arba thai vaikams
"TINGINUKAI" SU MĖTOMIS IR DARŽOVIŲ PADAŽU
Skanieji bulviniai blynai su varške
Graikiškos salotos
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
UŽKANDIS PRIE VYNO
Super purūs vištienos kotletai!
Risotto (ryžių rizotas)
Itališka peperonata
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Be galo gražūs margučiai "Žėručiai"
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Panini sumuštinis su vištiena
Krevetės balto vyno padaže (keptuvėje)
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
ŠVENTINIAI SUMUŠTINUKAI-UŽKANDUKAI SU SILKE
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas