Skanus padažas balandėliams
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius ir žino kaip skaniai juos paruošti. Tačiau šio mano patiekalo esmė yra padažas prie balandėlių, kuris man labai patinka. Taigi, dabar papasakosiu kaip aš viską ruošiu iš eilės.
1. Pirmiausia kopūsto kotą, įpjaudami šiek tiek į jo vidurį, išpjaukite ir išmeskite, o gerąją dalį dėkite į didelį puodą, apipilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virkite nupjaunant lapus po vieną.
2. Faršą išmaišykite su ryžiais, kiaušiniu ir visais sausais prieskoniais.
3. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną.
4. O kol jie kepa, apvirtų kopūsto lapų kietąją dalį išpjaukite trikampiu, iš faršo suformuokite kotletukus, juos vyniokite į lapus ir galus užlankstykite į apačią.
5. Balandėlius dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų, ant viršaus sudėkite keptuvės turinį su svogūnais ir morkomis, įtrupinkite sultinio kubelį, įmeskite lauro lapelį, rozmarino šakelę ir pipirus. Virkite maždaug pusvalandį.
6. Padažo gamyba: Ištirpinkite sviestą, į jį dėkite miltus, išmaišykite, kad susidarytų košelė.
7. Nuvirusį balandėlių sultinį pilkite tiesiai į keptuvę su sviestu ir miltais ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
8. Kai jau padažas ima tirštėti, keptuvę nuimkite nuo kaitros ir pilkite likusius ingredientus: grietinėlę, vorčesterio padažą, pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišykite padažą ir pilkite į puodą su balandėliais. Troškinkite dar maždaug 15 ar 20 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- kopūstų galvos: 1
- jautienos faršas maišytas su kiaulienos faršu: 450 gramų
- ryžiai: 60 gramų
- morkos: 1
- svogūnai: 0,5
- kiaušiniai: 1
- druska
- malti pipirai
- pipirai grūdeliai
- malta paprika
- džiovinti krapai
- džiovintos petražolės
- vištienos sultinio kubeliai: 0,5
- sviestas: 50 gramų
- lauro lapai: 1
- rozmarinas: 1 šakelės
- Padažui prie balandėlių:
- sviestas: 50 gramų
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- grietinė: 4 valgomųjų šaukštų
- vorčesterio padažas: 1 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kopūsto kotą, įpjaudami šiek tiek į jo vidurį, išpjaukite ir išmeskite, o gerąją dalį dėkite į didelį puodą, apipilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir virkite nupjaunant lapus po vieną.
2. Faršą išmaišykite su ryžiais, kiaušiniu ir visais sausais prieskoniais.
3. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną.
4. O kol jie kepa, apvirtų kopūsto lapų kietąją dalį išpjaukite trikampiu, iš faršo suformuokite kotletukus, juos vyniokite į lapus ir galus užlankstykite į apačią.
5. Balandėlius dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, kad vos apsemtų, ant viršaus sudėkite keptuvės turinį su svogūnais ir morkomis, įtrupinkite sultinio kubelį, įmeskite lauro lapelį, rozmarino šakelę ir pipirus. Virkite maždaug pusvalandį.
6. Padažo gamyba: Ištirpinkite sviestą, į jį dėkite miltus, išmaišykite, kad susidarytų košelė.
7. Nuvirusį balandėlių sultinį pilkite tiesiai į keptuvę su sviestu ir miltais ir gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų.
8. Kai jau padažas ima tirštėti, keptuvę nuimkite nuo kaitros ir pilkite likusius ingredientus: grietinėlę, vorčesterio padažą, pomidorų padažą ir grietinę. Išmaišykite padažą ir pilkite į puodą su balandėliais. Troškinkite dar maždaug 15 ar 20 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Tinginių balandėliai
ČESNAKINIS PADAŽAS SALOTOMS IR NE TIK
Balandėliai iš Pekino kopūsto
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Šniceliai su balta duona ir padažu
Teksasietiškai paruošti kiaulienos šonkauliukai
Keptuvėje paruošti balandėliai
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
GARSTYČIŲ IR PARMEZANO PADAŽAS SALOTOMS
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
KIAULIENOS TROŠKINYS SU VOVERAITĖMIS
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Krapų padažas žuviai
Beatos raugintų kopūstų sriuba
MARINUOTA KIAULIENOS ŠONINĖ SU BULVĖMIS
švilpikai su padažu
Mėsos troškinys su voveraitėmis