Naminis avokadų majonezas (keto receptas)

Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai


Naminis avokadų majonezas (keto receptas)

Paskelbė:
19 Vasario 2022
Maistinė vertę ir kaloringumą šimte gramų galite skaičiuoti tokią pačią, kaip aliejaus kurį naudojame. Tai nebus labai tiksli reikšmė, bet tokiu būdu apsisaugosite, nuo "perdozavimo" kalorijų kiekiu.



Ingredientai



  • kiaušinių tryniai: 2
  • citrinos sultys: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
  • neutralaus skonio aliejus: 175 mililitrų (160 gramų) (mes naudojome avokadų)


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių kiaušinius gerai nuplaukite muilu ir actu, atskirkite trynius nuo baltymų.
2. Užvirkite vandenį puode, į puodą dėkite stiklainiuką į kurį supilkite trynius. Išjunkite kaitrą ir maždaug 60 sekundžių stipriai maišykite trynius. Kaitinadmi trynius, bet jų neužvirdami - pasterizuosite ir apsisaugosite nuo salmaneliozės bakterijos.
3. Pakaitintus trynius išplakite kartu su garstyčiomis, actu, citrinos sultimis ir druska.
4. Į gautą masę po truputį supilkite 80 mililitrų aliejaus. Pildami nesustokite plakti. Plakimui naudokite elektrinį mikserį su šluotele. Šis procesas turėtų trukti ne mažiau 4 minučių.
5. Išplakus pirmą porciją aliejaus, po truputį pilkite likusį ir plakite maždaug 8 minutes, kol mišinys sutirštėja ir tampa panašus į majonezą. Sudėkite į indelį su dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 1 savaitės.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: