Naminis avokadų majonezas (keto receptas)
Kategorija: Padažai, užpilai, pagardai
Maistinė vertę ir kaloringumą šimte gramų galite skaičiuoti tokią pačią, kaip aliejaus kurį naudojame. Tai nebus labai tiksli reikšmė, bet tokiu būdu apsisaugosite, nuo "perdozavimo" kalorijų kiekiu.
1. Iš pradžių kiaušinius gerai nuplaukite muilu ir actu, atskirkite trynius nuo baltymų.
2. Užvirkite vandenį puode, į puodą dėkite stiklainiuką į kurį supilkite trynius. Išjunkite kaitrą ir maždaug 60 sekundžių stipriai maišykite trynius. Kaitinadmi trynius, bet jų neužvirdami - pasterizuosite ir apsisaugosite nuo salmaneliozės bakterijos.
3. Pakaitintus trynius išplakite kartu su garstyčiomis, actu, citrinos sultimis ir druska.
4. Į gautą masę po truputį supilkite 80 mililitrų aliejaus. Pildami nesustokite plakti. Plakimui naudokite elektrinį mikserį su šluotele. Šis procesas turėtų trukti ne mažiau 4 minučių.
5. Išplakus pirmą porciją aliejaus, po truputį pilkite likusį ir plakite maždaug 8 minutes, kol mišinys sutirštėja ir tampa panašus į majonezą. Sudėkite į indelį su dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 1 savaitės.
Ingredientai
- kiaušinių tryniai: 2
- citrinos sultys: 1,5 arbatinio šaukštelio
- baltojo vyno actas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- neutralaus skonio aliejus: 175 mililitrų (160 gramų) (mes naudojome avokadų)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius gerai nuplaukite muilu ir actu, atskirkite trynius nuo baltymų.
2. Užvirkite vandenį puode, į puodą dėkite stiklainiuką į kurį supilkite trynius. Išjunkite kaitrą ir maždaug 60 sekundžių stipriai maišykite trynius. Kaitinadmi trynius, bet jų neužvirdami - pasterizuosite ir apsisaugosite nuo salmaneliozės bakterijos.
3. Pakaitintus trynius išplakite kartu su garstyčiomis, actu, citrinos sultimis ir druska.
4. Į gautą masę po truputį supilkite 80 mililitrų aliejaus. Pildami nesustokite plakti. Plakimui naudokite elektrinį mikserį su šluotele. Šis procesas turėtų trukti ne mažiau 4 minučių.
5. Išplakus pirmą porciją aliejaus, po truputį pilkite likusį ir plakite maždaug 8 minutes, kol mišinys sutirštėja ir tampa panašus į majonezą. Sudėkite į indelį su dangteliu ir laikykite šaldytuve iki 1 savaitės.
Raktažodžiai:
avokadai, majonezas, naminis majonezas, avokadu majonezas, keto, actas, baltojo vyno actas, garstycios
VARŠKĖS APKEPAS SU AGUONŲ IR BANANŲ SLUOKSNIU
Žuvimi įdaryti kiaušiniai
Avokade keptas kiaušinis
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
Naminis majonezas su garstyčiomis
Keto varškės apkepas
Šokoladinis tiramisų tortas
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Eklerai su vaniliniu kremu
Kokosiniai sausainiai
Žagereliai
Red velvet tortas su švelniu kremu
Senovinis šašlykų receptas su actu
Varškės apkepas
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Mielinės spurgos su džemu
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Pyragas su vaniliniu kremu ir braškėmis