Kiek laiko virti vištieną?

Kategorija: Naudingi patarimai / Vištiena ir paukštiena


Kiek laiko virti vištieną?

Paskelbė:
20 Lapkričio 2024

Virta vištiena yra itin maistingas ir gardus produktas. Ją itin gerai įsisavina žmogaus organizmas. Vištienoje yra labai didelis baltymų ir visai nedidelis riebalų kiekis, o tai labai vertinama sportuojant, taipogi laikantis svorio metimo dietos.

Šiame mano straipsnyje šiandien sužinosite:


- Kaip teisingai reikėtų virti vištieną?
- Kiek laiko reikėtų virti vištieną?
- - Kiek laiko reikia virti visą vištą?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos krūtinėlę?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos ketvirčius?
- - Kiek laiko reikia virti vištienos sparnelius?
- - Kiek laiko virti vištienos subproduktus?
- Kaip virti vištieną puode
- - Ir papildomais tirštos vištienos sriubos su daržovėmis receptas


Ingredientai

  • vištiena
  • vanduo
Tirštai vištienos sriubai su daržovėmis:
  • vištienos filė: 1
  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • salierų šakniavaisiai: 0,5
  • makaronai: 2 saujų
  • druska: žiupsnelio
  • lauro lapai: 2
  • kvapieji pipirai: 4



Recepto paruošimas

1. Kaip teisingai reikėtų virti vištieną? Užšaldytą vištieną geriausia atšildyti prieš ją pradedant virti. Šitaip mėsa išverda tolygiau ir greičiau.

2. Jeigu nėra laiko atitirpinti, šaldytą mėsą dedame tik į šaltą vandenį. Virimo laikas po vandens užvirimo turės būti padidintas maždaug 10-20 minučių, priklausomai nuo turimos vištienos dydžio.

3. Prieš verdant, vištieną reikėtų gerai nuplauti po šaltu tekančiu vandeniu.

4. Jeigu norisi koncentruoto vištienos sultinio, dedame mėsą į šaltą vandenį. Tai suteikia sultiniui skonį ir aromatą. O jeigu norisi, kad vištiena būtų sultinga ir skani, dedame ją į verdantį vandenį.

5. Kad sultinys būtų gardus, druską įberiame virimo pabaigoje, o kad mėsa būtų skani - beriame pradžioje.

6. Vanduo turėtų pilnai padengti vištieną. Jeigu verdate visą vištą, naudojame didesnį puodą.

7. Verdame vištieną ant vidutinės kaitros be dangčio. Virimo metu privaloma vis pašalinti susidariusias putas.

8. Mėsa gali būti skanesnė, jeigu į vandenį įdėsite visą svogūną, lauro lapą, maltų juodųjų pipirų arba kitų prieskonių. Juos reikia dėti, kai vanduo užverda.

9. Senos mėsos virimas užtrunka ilgiau, nei yra nurodyta toliau pateiktose rekomendacijose. Norėdami pagreitinti procesą, seną vištieną verdame ne visą, o tik dalimis. O kad mėsa būtų minkštesnė, iš anksto pamarinuojame citrinos sultyse maždaug 60 minučių.

10. Kiek laiko reikia virti vištieną? Vištienos virimo laikas yra skaičiuojamas nuo akimirkos, kai užverda vanduo.

11. Ar vištiena išvirusi ganėtinai paprasta nustatyti šitaip: jeigu mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų arba filė lengvai praduriame šakute - vištiena jau yra paruošta.

12. Kiek laiko virti visą vištą? Visa vidutinė skerdena verdama maždaug 60 minučių. Jeigu turima višta yra tikrai didelė, laikas turės būti padidintas dar apie 20-30 minučių.

13. Kiek laiko virti vištienos krūtinėlę? Krūtinėlės be kaulų ir be odos išverdamos per maždaug 15-20 minučių. Tokiu atveju filė geriau perpjauname perpus arba dideliais gabaliukais. Krūtinėlės su kaulu ir su oda verdamos kiek ilgiau - maždaug pusvalandį.

14. Kiek laiko virti vištienos ketvirčius? Ketvirčius verdame maždaug 40 minučių. Šlaunelės su kaulu ir su oda verdami maždaug pusvalandį. Šlaunelių filė - 10-15 minučių mažiau.

15. Kiek laiko virti vištienos sparnelius? Vištienos sparneliai yra verdami maždaug 30-35 minutes.

16. Kiek laiko virti vištienos subproduktus? Vištienos kepenėlės verda ganėtinai greitai - maždaug 15 minučių. Širdeles reikėtų virti maždaug 40 minučių, bet prieš tai 40-60 minučių palaikome piene arba pasūdytame šaltame vandenyje.

17. Skrandžiai yra verdami maždaug 60-90 minučių. Atkreipiame dėmesį, kad priešingai nei likusios vištienos dalys, skrandžiai turi būti dedami į šaltą vandenį. Jeigu įdėsite juos į verdantį vandenį, jie pataps kieti.

18. Kaip virti vištieną puode? Norint išvirti vištieną, jums reikės šviežios vištienos, vandens, druskos, morkų, svogūnų, saliero šaknies.

19. Gerai nuplauname vištieną, pašaliname likusias plunksnas.

20. Vištieną įdedame į puodą ir įpilame vandens. Vanduo turėtų padengti vištieną maždaug 0,5-1 centimetru, užverdame vandenį ir nupilame.

21. Dar kartą įpilame švarų vandenį, suberiame nuluptas ir stambiai supjaustytas morkas, saliero šaknį, sveikus svogūnus, druską. Jeigu norisi, galima įdėti lauro lapų ir pipirų.

22. Užverdame ir verdame uždengę ant silpnos kaitros, kol suminkštėja (priklausomai nuo vištienos - maždaug 60 minučių).

23. Patikriname, ar vištiena jau yra išvirusi pradurdami ją peiliu arba šakute. Mėsa turi būti lengvai praduriama, o iš jos turi išsiskirti skaidrios sultys.

24. Nuimame puodą nuo viryklės o vištieną paliekame sultinyje, kol ji pilnai atvės (tokiu būdu ji bus sultingesnė).

25. Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis: Vištienos filė supjaustome nedideliais gabaliukais.

26. Nuskutame bulves, morką ir saliero šaknį. Smulkiai supjaustome.

27. Viską sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame ant mažos kaitros.

28. Įberiame druskos, įmeskite lauro lapų ir kvapiųjų pipirų.

29. Kai daržovės suminkštėja, įberiame makaronų.

30. Verdame, kol išverda makaronai.

31. Patiekdami pagardindame grietine. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: