Veganiški keksiukai su kokosų drožlėmis ir obuoliais
Kategorija: Vegetariški / Veganiški
Šiandien net 2 kartus kepiau šiuos veganiškus keksiukus su kokosų drožlėmis bei obuoliais. Net gėda pripažinti kiek aš jų suvalgiau. Tiesiog kaip yra sakoma, pagavau "kablį". Gal ir nelabai negražiai pasakyta, bet nežinau kaip geriau čia net išsireikšti, kai yra prarandamas saikas, visas sveikas protas, o akys nori tik to beprotiškai gardaus keksiuko. Šiuo metu skrandis apsunkęs, pilvas išsipūtęs, o akys vis dar nori… Tiesiog jie tokie skanūs!
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada supjaustome obuolius kiek pailgomis skiltelėmis, kad tilptų įdėti į kepimo formelę.
3. Skilteles atsargiai įpjauname.
4. Tuomet į dubenį supilame aliejų ir cukrų. Išmaišome.
5. Po to supilame avižinius dribsnius ir išmaišome.
6. Paskui supilame miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
7. Tešlą paskirstome į kepimo formeles. Į kiekvieną įdedame po obuolio skiltelę.
8. Kepame maždaug pusvalandį orkaitėje arba kol įbedus medinį iešmelį, prie jo nelieka tešlos. Lepinamės!
Ingredientai
- obuoliai: 2
- avižiniai dribsniai: trijų ketvirtadalių stiklinės
- aliejus: trečdalio stiklinės (naudoju rapsų)
- kokosų drožlės: 0,5 stiklinės
- miltai: 0,5 stiklinės
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šakštelio
- druska: žiupsnelio
- vanilinis cukrus
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada supjaustome obuolius kiek pailgomis skiltelėmis, kad tilptų įdėti į kepimo formelę.
3. Skilteles atsargiai įpjauname.
4. Tuomet į dubenį supilame aliejų ir cukrų. Išmaišome.
5. Po to supilame avižinius dribsnius ir išmaišome.
6. Paskui supilame miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
7. Tešlą paskirstome į kepimo formeles. Į kiekvieną įdedame po obuolio skiltelę.
8. Kepame maždaug pusvalandį orkaitėje arba kol įbedus medinį iešmelį, prie jo nelieka tešlos. Lepinamės!
Raktažodžiai:
obuoliai, aviziniai dribsniai, keksiukai, veganiska, veganiski keksiukai, kokosu drozles, miltai, cinamonas, kepimo milteliai, vanilinis cukrus
Veganiški saldžiųjų bulvių keksiukai, glazūruoti šokoladu
Raffaello tortas
Bene gardžiausi keksiukai – su obuoliais ir traškia kokosų plutele
Sveiki avižiniai sausainiai
Naminis kokosų pienas be laktozės
KALAKUTIENOS KEKSIUKAI SU OBUOLIAIS
Burbuliukai rutuliukai - sveikas desertas be glitimo iš datulių, su riešutų sviestu
Purūs veganiški akvafabos blynai
Veganiški keksiukai su razinomis
Purūs veganiški akvafabos blynai
Lengvi ir purūs veganiški bananiniai blyneliai
Sveiki rutuliukai iš avižų
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Veganiška beglitiminė moliūgų tarta - pyragas
Veganiški avietiniai keksiukai be kiaušinių
Sveikas kriaušių ir špinatų kokteilis su kokosų pienu pusryčiams
Veganiškas - Indiškas palak tofu panyras su špinatais ir žirneliais
Nekeptas desertas: šokoladiniai kokosų pyragaičiai
Burnoje tirpstantis varškės apkepas su obuoliais
Šokoladiniai avokado saldainiai – ypatingo skonio
Veganiška trinta sviestinių moliūgų sriuba su lęšiais ir kokosų pienu
Sveiki varškėčiai su migdolų ir kokosų miltais be cukraus ir be glitimo
Keksiukai su Nutella
Veganiškas pyragas su obuoliais be kiaušinių