Veganiški keksiukai su kokosų drožlėmis ir obuoliais

Kategorija: Vegetariški / Veganiški


Veganiški keksiukai su kokosų drožlėmis ir obuoliais

Paskelbė:
13 Spalio 2022
Šiandien net 2 kartus kepiau šiuos veganiškus keksiukus su kokosų drožlėmis bei obuoliais. Net gėda pripažinti kiek aš jų suvalgiau. Tiesiog kaip yra sakoma, pagavau "kablį". Gal ir nelabai negražiai pasakyta, bet nežinau kaip geriau čia net išsireikšti, kai yra prarandamas saikas, visas sveikas protas, o akys nori tik to beprotiškai gardaus keksiuko. Šiuo metu skrandis apsunkęs, pilvas išsipūtęs, o akys vis dar nori… Tiesiog jie tokie skanūs!


Ingredientai


  • obuoliai: 2
  • avižiniai dribsniai: trijų ketvirtadalių stiklinės
  • aliejus: trečdalio stiklinės (naudoju rapsų)
  • kokosų drožlės: 0,5 stiklinės
  • miltai: 0,5 stiklinės
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šakštelio
  • druska: žiupsnelio
  • vanilinis cukrus


Recepto paruošimas



1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada supjaustome obuolius kiek pailgomis skiltelėmis, kad tilptų įdėti į kepimo formelę.
3. Skilteles atsargiai įpjauname.
4. Tuomet į dubenį supilame aliejų ir cukrų. Išmaišome.
5. Po to supilame avižinius dribsnius ir išmaišome.
6. Paskui supilame miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų.
7. Tešlą paskirstome į kepimo formeles. Į kiekvieną įdedame po obuolio skiltelę.
8. Kepame maždaug pusvalandį orkaitėje arba kol įbedus medinį iešmelį, prie jo nelieka tešlos. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: