Daržovių ruošinys žiemai. Visi patiekalai gaminasi žymiai greičiau!
Kategorija: Naudingi patarimai jūsų virtuvėje / Daržovių patiekalų receptai

Kiekvienų metų vasarą-rudenį gaminuosi šį šaldytą pusgaminį. Viską dedu į pagrindinius patiekalus, garnyrus, mėsą ar žuvį. Viskas pagaminama itin paprastai, ruošinio gaunasi ganėtinai daug - iš vienos porcijos net 4 litrų puodas. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 4 litrai ruošinio.
Ingredientai
- svogūnų: 1 kilogramo
- morkų: 1 kilogramo
- paprikų: 1 kilogramo (geriau skirtingų spalvų)
- pomidorų: 1 kilogramo
- daug žalumynų (aš įprastai naudoju petražoles bei krapus)
Recepto paruošimas
1. Pastebėjimas: Nenustebkite dėl pomidorų, užšaldant jie taps šiek tiek kitokie, bet duos nuostabų skonį.
2. Pirmiausia viską supjaustome šiaudeliais ir/ar kubeliais.
3. Tuomet morkas "praleidžiame" per kombainą, per vidutinį sietelį (gausis tarsi korėjietiškos, bet galima tarkuoti ir kaip norisi).
4. Pomidorus aš pati supjaustau vidutiniais ir smulkiais kubeliais.
5. Žalumynus tiesiog smulkiai supjaustau. Viską permaišome.
6. Dedame į paprastus plastikinius maišelius ir susukame tarsi "dešreles" (šitaip po to daug patogiau atlaužti tiek, kiek jums reikia).
7. Šiais metais dar sugalvojau šaldyti paketėliuose sumuštiniams, jie nedideli - 15×20, kaip tik 1 ar 2 patiekalams.
8. Galite šaldyti ir plastikiniuose konteineriuose, bet iš jų vėliau nelabai patogu išimti porcijas. Skanaus!
Patiko receptas? Pasidalink!
Konservavimas, marinavimas, atsargos, salotos ir mišrainės žiemai, pomidorų mišrainė žiemai
Panašūs receptai











