Sveikiausias pomidorų padažas žiemai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Labai mėgstu, tiesiog dievinu sultingus, prinokusius pomidorus rudens pradžioje ir sveikais jų padažais gardinti pačius įvairiausius savo gaminamus patiekalus. Bet, tiesą pasakius, ne visada mėgstu ilgai sėdėti prie puodų. O kartais marinuojant tenka paaukoti daug laiko. Tad šį kartą papasakosiu apie savo pomidorų padažą, kurį galima pagaminti per 5 minutes, o jo maistinė vertė išlieka puiki per visą žiemą.
Tiesa, galite nesitikėti, kad tokį padažą vaikai valgys prie dešrelių, nes padažas nebus tirštas, juk pagamintas be jokio krakmolo arba kitų tirštiklių, bet idealiai tinka į sriubas, troškinius arba ant makaronų. Šį pomidorų padažą gaminau iš "Kietaviškių" pomidorų, kurių skonio nė neatskirsi nuo naminių - raudoni, išsipūtę ir sultingi, tikrai gardūs.
1. Pirmiausia į virtuvinio kombaino indą sudedame perpus perpjautus pomidorus su išimtomis šaknelėmis.
2. Tuomet prie pomidorų sudedame ir papriką, išimtomis sėklytėmis, pasmulkintą riekelėmis česnaką, svogūną bei pabarstome druska.
3. Tada visas daržoves dedame stambiai pjaustytas ir sutriname iki tyrės kombainu.
4. Jeigu norisi, galima pagardinti pipirais ir žolelėmis.
5. Tokį paruoštą padažą supilstome į šaldymo maišelius ir šaldome šaldiklyje, šitaip išlaikysite daugumą vitaminų ir kitų maistinių medžiagų. Skanaus!
Tiesa, galite nesitikėti, kad tokį padažą vaikai valgys prie dešrelių, nes padažas nebus tirštas, juk pagamintas be jokio krakmolo arba kitų tirštiklių, bet idealiai tinka į sriubas, troškinius arba ant makaronų. Šį pomidorų padažą gaminau iš "Kietaviškių" pomidorų, kurių skonio nė neatskirsi nuo naminių - raudoni, išsipūtę ir sultingi, tikrai gardūs.
Ingredientai
- pomidorai: 1 kilogramo
- paprikos: 1
- česnakas: 3 skiltelių
- svogūnai: 1
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į virtuvinio kombaino indą sudedame perpus perpjautus pomidorus su išimtomis šaknelėmis.
2. Tuomet prie pomidorų sudedame ir papriką, išimtomis sėklytėmis, pasmulkintą riekelėmis česnaką, svogūną bei pabarstome druska.
3. Tada visas daržoves dedame stambiai pjaustytas ir sutriname iki tyrės kombainu.
4. Jeigu norisi, galima pagardinti pipirais ir žolelėmis.
5. Tokį paruoštą padažą supilstome į šaldymo maišelius ir šaldome šaldiklyje, šitaip išlaikysite daugumą vitaminų ir kitų maistinių medžiagų. Skanaus!
Raugintų kopūstų sriuba su rūkytomis dešrelėmis
Raudonas picos padažas
Makaronų pica
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Pasta - makaronai su burata ir pomidorais
Veganiški Penne Rigate makaronai su šviežių pomidorų padažu
Lengvas pomidorų padažas picai
Cukinijų apkepas su faršu (malta mėsa), pomidorais ir sūriu
Skaniausia veganiška tortilija su sojų faršu
Skaniausia užkanda iš pomidorų
Gardusis paprikų ir pomidorų padažas prie mėsos
Vegetariški balandėliai be mėsos
Čili troškinys Chilli Con Carne su faršu
Pasticijo - itališkas makaronų apkepas su faršu, sūriu ir grietinėlės padažu
Pica su tunu
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Makaronai su Bolonese padažu
Švelnaus skonio makaronai su kiaulienos kumpiu, žirneliais, grietinėle ir sūriu
Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
Pica su mocarela ir pomidorais
Lečo su ryžiais, pomidorais ir paprikomis
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas