Sveikiausias pomidorų padažas žiemai

Kategorija: Daržovių patiekalai


Sveikiausias pomidorų padažas žiemai

Paskelbė:
28 Rugsėjo 2022
Labai mėgstu, tiesiog dievinu sultingus, prinokusius pomidorus rudens pradžioje ir sveikais jų padažais gardinti pačius įvairiausius savo gaminamus patiekalus. Bet, tiesą pasakius, ne visada mėgstu ilgai sėdėti prie puodų. O kartais marinuojant tenka paaukoti daug laiko. Tad šį kartą papasakosiu apie savo pomidorų padažą, kurį galima pagaminti per 5 minutes, o jo maistinė vertė išlieka puiki per visą žiemą. 

Tiesa, galite nesitikėti, kad tokį padažą vaikai valgys prie dešrelių, nes padažas nebus tirštas, juk pagamintas be jokio krakmolo arba kitų tirštiklių, bet idealiai tinka į sriubas, troškinius arba ant makaronų. Šį pomidorų padažą gaminau iš "Kietaviškių" pomidorų, kurių skonio nė neatskirsi nuo naminių - raudoni, išsipūtę ir sultingi, tikrai gardūs.



Ingredientai



  • pomidorai: 1 kilogramo
  • paprikos: 1
  • česnakas: 3 skiltelių
  • svogūnai: 1
  • druska

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia į virtuvinio kombaino indą sudedame perpus perpjautus pomidorus su išimtomis šaknelėmis.
2. Tuomet prie pomidorų sudedame ir papriką, išimtomis sėklytėmis, pasmulkintą riekelėmis česnaką, svogūną bei pabarstome druska.
3. Tada visas daržoves dedame stambiai pjaustytas ir sutriname iki tyrės kombainu.
4. Jeigu norisi, galima pagardinti pipirais ir žolelėmis.
5. Tokį paruoštą padažą supilstome į šaldymo maišelius ir šaldome šaldiklyje, šitaip išlaikysite daugumą vitaminų ir kitų maistinių medžiagų. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: