Skaniausia užkanda iš pomidorų
Kategorija: Daržovių patiekalai
Vasaros metu ypač malonu gaminti, juk galima naudoti pačius šviežiausius ir naudingiausius ingredientus – vaisius ir daržoves.
Taip, salotytės tampa ištikimais draugais, kurie gaivina, praturtina organizmą naudingais komponentais ir tiesiog džiugina maloniu skoniu.
Kadangi pomidorus drąsiai galima vadinti viena populiariausių daržovių, papasakosime apie gardžią užkandą, kuri lengvai ir gretai pagaminama, o valgyti – vienas malonumas!
Ingredientai:
1 kg pomidorai;
3–4 skiltelės česnako;
žalumynų;
200 g saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus;
40 ml 9 proc. acto;
1 šaukštelis druskos;
1 šaukštelis cukraus;
¼ šaukštelio pipirų.
Imame virtuvinį kombainą arba plakiklį, supilame į jį aliejų, actą, druską, cukrų, pipirus. Ten gi sudedame žalumynus, juos galima rinktis pagal skonį (krapai, petražolės, kalendros, raudonėliai, bazilikai, gražgarstės). Visa tai reikia gerai sukapoti.
Jei namuose nėra nei kombaino, nei plaktuvo, tiesiog smulkiai supjaustykite žalumynus, spaustuvu išspauskite česnaką ir viską gerai išmaišykite.
Išeina sodrus žalias padažas. Kuo daugiau žalumynų, tuo jis tirštesnis. Imame pomidorus. Lygiai tiek, kiek rengiatės suvalgyti per vieną kartą. Šią užkandą reikia valgyti iškart, o ne kitą dieną. Supjaustome skiltelėmis.
Sumaišome padažą, o tada apipilame juo pomidorus. Visiškai užpilti nereikia, pagal skonį reguliuokite padažo kiekį. Likusį padėkite į šaldytuvą. Išmaišome užkandą, perdedame į gražią lėkštę ir patiekiame.
Taip, salotytės tampa ištikimais draugais, kurie gaivina, praturtina organizmą naudingais komponentais ir tiesiog džiugina maloniu skoniu.
Kadangi pomidorus drąsiai galima vadinti viena populiariausių daržovių, papasakosime apie gardžią užkandą, kuri lengvai ir gretai pagaminama, o valgyti – vienas malonumas!
Ingredientai:
1 kg pomidorai;
3–4 skiltelės česnako;
žalumynų;
200 g saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus;
40 ml 9 proc. acto;
1 šaukštelis druskos;
1 šaukštelis cukraus;
¼ šaukštelio pipirų.
Imame virtuvinį kombainą arba plakiklį, supilame į jį aliejų, actą, druską, cukrų, pipirus. Ten gi sudedame žalumynus, juos galima rinktis pagal skonį (krapai, petražolės, kalendros, raudonėliai, bazilikai, gražgarstės). Visa tai reikia gerai sukapoti.
Jei namuose nėra nei kombaino, nei plaktuvo, tiesiog smulkiai supjaustykite žalumynus, spaustuvu išspauskite česnaką ir viską gerai išmaišykite.
Išeina sodrus žalias padažas. Kuo daugiau žalumynų, tuo jis tirštesnis. Imame pomidorus. Lygiai tiek, kiek rengiatės suvalgyti per vieną kartą. Šią užkandą reikia valgyti iškart, o ne kitą dieną. Supjaustome skiltelėmis.
Sumaišome padažą, o tada apipilame juo pomidorus. Visiškai užpilti nereikia, pagal skonį reguliuokite padažo kiekį. Likusį padėkite į šaldytuvą. Išmaišome užkandą, perdedame į gražią lėkštę ir patiekiame.
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
KAI KAS NAUJO: VEGETARIŠKA "SILKUTĖ"
Užkandėlė su pomidorais
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
Naudingi patarimai apie daržoves
Kiaulienos nugarinės kepsnys su paprikomis
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
PATARIMAI: Ko negalima plauti indaplovėje?
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
Šašlykai greituoju būdu..
Baltas padažas kotletams
Pati pačiausia keptų pomidorų ir paprikų sriuba