DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŠIRDELĖMIS
Kategorija: Daržovių patiekalai
- šviežios ančiukų širdelės: 500 gramų (arba vištienos širdelės)
- bulvės: 4 didesnės (virtos)
- burokėliai: 3 vid. dydžio (virti)
- morkos: 3 vid. dydžio (virtos)
- marinuoti agurkai: 3-4
- majonezas: 3-4 valgomųjų šaukštų
- krienai: 2 valgomųjų šaukštų
- lauro lapeliai: 2
- pipirai: kelių grūdelių
- druska
- malti juodieji pipirai
- Iš pradžių puode užverdame vandenį, nuo širdelių nupjauname riebaliukus, suedame į puodą, suberiame lauro lapelius ir pipirus bei verdame ant vidutinio kaitrumo ugnies maždaug 25 minutes.
- Po to išvirtas širdeles atvėsiname bei supjaustome šiaudeliais.
- Tuomet bulves, burokėlius, morkas bei agurkus supjaustome šiaudeliais.
- Galiausiai visus supjaustytus ingredientus suberiame į dubenį, sudedame mėgstamą majonezą, krienus, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais bei viską gerai išmaišome.
- Pastebėjimas: Nuostabų pikantišką skonį šiai mišrainei suteikia krienų bei majonezo padažas. Viskas itin lengvai ir paprastai pagaminama. Nuotraukoje viską matote dar prieš išmaišymą.:)
Greitas širdelių troškinys su daržovėmis - nustebino ne vieną svečią!
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Kiaušinius dažome natūraliai
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
Aštri menkių mišrainė su krienais
JAUTIENOS STEIKAS SU ČESNAKINIU SVIESTO PADAŽU
JAUTIENOS STEIKAS SU HOLLANDAISE PADAŽU
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Burokeliu sriuba su paukstienos sirdelemis
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU GRYBAIS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Bulvių krepšeliai su daržovėmis ir silke
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
Aukštaitiška burokėlių mišrainė
Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
Šniceliai su balta duona ir padažu
GULIAŠAS PO BULVIŲ PLUTELE
ŽEMAIČIŲ BLYNAI KEPTI ORKAITĖJE