Daržovių mišrainė žiemai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Nemeluosiu, šis receptas man yra nuostabus. Yra įvairiausių mišrainių žiemai, kurias vertas pasigaminti, bet ši gaunasi tobulo skonio.
1. Pirmiausia svogūnus susmulkiname.
2. Svogūnus galima arba lengvai pakepinti aliejuje arba virti kartu su visomis daržovėmis, tik tada reiktų pavirti šiek tiek ilgiau.
3. Tada agurkus sutarkuojame arba supjaustome labai plonais griežinėliais.
4. Tuomet paprikas taip pat supjaustome labai nedideliais kubeliais.
5. Morkas sutarkuojame arba labai labai mažais kubeliais.
6. Jeigu norisi morkas ir paprikas, taip pat galima šiek tiek pakepinti, bet galima ir tiesiog viską virti viename puode.
7. Aš pati įprastai sudedu visas daržoves į vieną didelį puodą ir verdu tol, kol visos daržovės suminkštėja (būtinai ragauju).
8. Po to supilstome į iškaitintus ir sterilizuotus stiklainius. Apverčiame aukštyn kojomis (dangteliais į apačią), apklojame su žiemine kaldra ir laikome, kol pilnai atvės.
9. Štai ir viskas! Laikome vėsiai. :)
Ingredientai
- agurkai: 4 kilogramų
- svogūnai: 1 kilogramo
- paprikos: 1 kilogramo
- morkos: 1 kilogramo
- čili pipirai: 2
- česnakas: 2 skiltelių
- druska: 3 šaukštų
- augalinis aliejus: 200 gramų
- cukrus: 200 gramų
- actas: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūnus susmulkiname.
2. Svogūnus galima arba lengvai pakepinti aliejuje arba virti kartu su visomis daržovėmis, tik tada reiktų pavirti šiek tiek ilgiau.
3. Tada agurkus sutarkuojame arba supjaustome labai plonais griežinėliais.
4. Tuomet paprikas taip pat supjaustome labai nedideliais kubeliais.
5. Morkas sutarkuojame arba labai labai mažais kubeliais.
6. Jeigu norisi morkas ir paprikas, taip pat galima šiek tiek pakepinti, bet galima ir tiesiog viską virti viename puode.
7. Aš pati įprastai sudedu visas daržoves į vieną didelį puodą ir verdu tol, kol visos daržovės suminkštėja (būtinai ragauju).
8. Po to supilstome į iškaitintus ir sterilizuotus stiklainius. Apverčiame aukštyn kojomis (dangteliais į apačią), apklojame su žiemine kaldra ir laikome, kol pilnai atvės.
9. Štai ir viskas! Laikome vėsiai. :)
Raktažodžiai:
agurkai, svogunai, morkos, paprikos, čili pipirai, česnakas, druska, actas, cukrus, augalinis aliejus, daržovės, mišrainė
DARŽOVIŲ IR MĖSYTĖS MIŠRAINĖ
MARINUOTA DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ (ATSARGOS ŽIEMAI)
Veganiška trinta raugintų agurkų sriuba
Burokėlių sriuba su džiovintais obuoliais
Nerealiai skani Kūčių silkė su morkomis, svogūnais ir razinomis
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Rūkytos vištienos ir morkų užtepėlė
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
KOPŪSTIENĖ SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS IR “SORU”KRUOPOMIS
KOPŪSTIENĖ SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS IR “SORU”KRUOPOMIS
Silkės salotos/mišrainė su obuoliais ir avokadais
Vištienos kotletai su daržovėmis
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
MALTOS KALAKUTIENOS TROŠKINYS
Sriuba su porais ir lašiša
Pasakiška daržovių košė
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
DARŽOVIŲ - VIŠTIENOS LAZANIJA
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
Audronės ruošta silkė - šių metų topas
RECEPTAS: DARŽOVIŲ "KOTLETAI"
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ