Geriausias mėsos marinato receptas. 40 minučių ir baigta!

Kategorija: Naudingi patarimai / Kiauliena / Marinatai


Geriausias mėsos marinato receptas. 40 minučių ir baigta!

Paskelbė:
20 Lapkričio 2024

Tai tikrai pats geriausias armėnų mėsos marinato receptas! Vienas ganėtinai senas armėnas pasidalino šiuo receptu su manimi, kuris tikrai patiks ir visiems jį išbandžiusiems lietuviams. Apskritai, šis marinavimo būdas yra ganėtinai įdomus keliais aspektais: juo mėsa ganėtinai greitai susimarinuoja (tik 40 minučių), marinate tris dienas be laikymo šaldytuvo mėsai viskas bus gerai (svarbiausia yra nelaikyti ant saulės spindulių), ir labai greitai iškepa – pusantro ar du kartus greičiau nei įprastai. Šiam marinatui nereiks nei acto, nei majonezo, nei vyno. Tik įprasto nerafinuoto saulėgrąžų aliejus. 


Ingredientai

  • norima mėsa (naudoju kiaulieną)
  • saulėgrąžų aliejus
  • svogūnai
  • mėgstami prieskoniai



Recepto paruošimas

1. Kalbant apie prieskonius - apskritai, kiekvienas prieskonius dedasi pagal savo skonį, bet yra kai kas svarbaus šiame marinate: pipirus geriau naudoti tik juodus, o geresniam kvapui - kvapniuosius. Kalendra šiam marinatui taipogi labai tinka.

2. Į gilų dubenį įpilame 200 mililitrų aliejaus ir pabarstome prieskonių. Sudedame sausą kalendrą (šiek tiek). Įberiame ir druskos.

3. Kitas labai svarbus dalykas - reikia daug svogūnų. Mažiausiai pusės kilogramo. Svogūną supjaustome išilgai į ketvirčius (jeigu dideli, galite į 6 dalis).

4. Vieną arba pusę svogūno supjaustome labai smulkiai ir sumaišome su nedideliu kiekiu druskos. Viską supilame į marinatą, gerai išmaišome.

5. Šiame marinate net sausa jautiena tampa idealaus skonio, bet geriausia jame marinuoti kiaulienos sprandinę (na bent jau mano asmenine nuomone).

6. Mėsą supjaustome ganėtinai stambiai, šitaip ji taps sultingesnė. Sudedame ją į marinatą ir gerai išmaišome ranka.

7. Svogūnus, kurie yra marinato paviršiuje, pasukame griežinėliais į mėsą ir išspaudžiame. Jeigu artimiausiu metu planuojate nekepti, patartina įberti pipirų ir ant viršaus užpilti šiek tiek daugiau aliejaus, kad mėsa būtų visiškai apsemta.

8. Kodėl tokia mėsa iškepama greičiau? Aliejus, sušildamas, sušildo ir mėsoje susikaupusį aliejų, bet tuo pačiu metu neleidžia mėsai tapti sausai. Vienintelis trūkumas yra aliejaus lašėjimas, jeigu nuspręsite mėsą kepti ant grotelių. Žinoma, nepamirštame ir vartyti mėsos! Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: