Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą žiemai

Kategorija: Daržovių patiekalai


Rauginti moliūgai pagal gruzinišką receptą žiemai

Paskelbė:
17 Rugsėjo 2022
Net šiek tiek liūdna - pjauti moliūgus reiškia, kad tai jau bus paskutinis konservavimas šiais metais, vasara eina į pabaigą. Bet dabar ne apie liūdesį ir džiugesį. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi keturi trijų litrų stiklainiai.



Ingredientai



  • moliūgas: 5 kilogramų
  • druska: 12 valgomųjų šaukštų
  • džiovintų krapų stiebai: 8 valgomųjų šaukštų
  • garstyčių grūdeliai: 4 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 20 skiltelių
  • kalendros lapeliai: 4 saujų (arba petražolės)
  • juodieji pipirai: 20 žirnelių
  • džiovinti aitrieji pipirai: 4 (3-4 centimetrų)


Recepto paruošimas



1. Iš pradžių moliūgą perpjauname, nupjauname žievę, išimame sėklas ir plaušus, supjaustome dviejų pirštų storumo riekėmis. Stengiamės, kad gabaliukai būtų vienodo, maždaug degtukų dėžutės, dydžio.
2. Stiklainius išplauname karštu vandeniu ir į kiekvieną dedame 3 valgomuosius šaukštus su kaupu druskos, 1 valgomąjį šaukštą garstyčių sėklų, 2 valgomuosius šaukštus džiovintų krapų stiebų, 5-6 juodus pipirus, 5-6 plonai pjaustytas česnako skilteles, vieną saują šviežių kalendros lapelių (galima keisti petražolėmis), 1 džiovintą čili pipirą (maždaug 3-4 centimetrų dydžio).
3. Užkaičiame patį didžiausią puodą, pilną vandens, palaukiame, kol užvirs.
4. Tada juo užpilame moliūgus, iki pat stiklainio kaklelio viršaus. Tuo pačiu verdančiu vandeniu nuplikome kriauklėje vidine puse į viršų sudėtus plastikinius dangtelius, palaukiame maždaug minutę ir dangteliais dengiame stiklainius.
5. Konservus kelias dienas palaikome virtuvėje, kambario temperatūroje, kai skystis pradės drumstis.
6. Po to išnešame į rūsį. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: