Lečo su ryžiais, pomidorais ir paprikomis

Kategorija: Daržovių patiekalai


Lečo su ryžiais, pomidorais ir paprikomis

Paskelbė:
12 Balandžio 2022
Šis lečo/mišrainė/padažas (net nežinau kaip tiksliai gerai jį pavadinti) idealiai tiks kaip sriuba arba kaip garnyras arba tiesiog dėti į mėgstamus troškinius. 
Gaminant prieskonius lengvai galima koreguoti pagal savo skonius, pvz. visai nedėti česnako arba įdėti čili pipiro (jei norisi aštriau). Taip pat vietoje lauro lapelių galima įmesti baziliko bei raudonėlio, tuomet gausis pikantiškas variantas variantas. 


Ingredientai



  • pomidorai: 6 kilogramų
  • saldžiosios paprikos: 2 kilogramų
  • morkos: 2 kilogramų
  • svogūnai: 2 kilogramų
  • ryžiai: 400 gramų (nevirtų svoris)
  • aliejus: 400 mililitrų
  • cukrus: 200 gramų
  • česnakas: 8 skiltelių
  • druska: 6 šaukštų
  • juodieji pipirai: 4 šaukštelių
  • kvapieji pipirai: 2 šaukštelių
  • malti lauro lapai: 1 arbatinio šaukštelio

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia ryžius išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio, tik neperverdame, nes juos dar šiek tiek virsime ir gamindami lečo.
2. Tuomet pomidorus nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos masės.
3. Jeigu turimas namie elektrinis trintuvas yra silpnesnis arba malate mėsmale, geriau prieš tai nulupkite pomidorus, bus tikrai skaniau.
4. Storadugniame puode ant aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
5. Po to sudedame sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, sukapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepiname.
6. Supilame pomidorų tyrę, sudedame cukrų, druską ir viską ant nedidelės ugnies be dangčio patroškiname maždaug 30-40 minučių, kad gaminamas padažas sutirštėtų.
7. Tuomet sudedame išvirtus ryžius, suberiame pipirus bei lauro lapelius.
8. Paragaujame ar pagal skonį visiškai pakanka druskos bei cukraus, ar netrūksta kokių kitu prieskonių, jei kažko norisi daugiau, būtinai įdedame.Dar keletą minučių paverdame.
9. Dar karštą padažą supilame į iškaitintus stiklainius ir užsukame švariais bei sandariais dangteliais.
10. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis", juos šiltai apklojame ir palaikome šitaip, kol pilnai atvės.
11. Laikome rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje. Skanaus!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: