Lečo su ryžiais, pomidorais ir paprikomis
Kategorija: Daržovių patiekalai
Šis lečo/mišrainė/padažas (net nežinau kaip tiksliai gerai jį pavadinti) idealiai tiks kaip sriuba arba kaip garnyras arba tiesiog dėti į mėgstamus troškinius.
Gaminant prieskonius lengvai galima koreguoti pagal savo skonius, pvz. visai nedėti česnako arba įdėti čili pipiro (jei norisi aštriau). Taip pat vietoje lauro lapelių galima įmesti baziliko bei raudonėlio, tuomet gausis pikantiškas variantas variantas.
1. Pirmiausia ryžius išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio, tik neperverdame, nes juos dar šiek tiek virsime ir gamindami lečo.
2. Tuomet pomidorus nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos masės.
3. Jeigu turimas namie elektrinis trintuvas yra silpnesnis arba malate mėsmale, geriau prieš tai nulupkite pomidorus, bus tikrai skaniau.
4. Storadugniame puode ant aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
5. Po to sudedame sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, sukapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepiname.
6. Supilame pomidorų tyrę, sudedame cukrų, druską ir viską ant nedidelės ugnies be dangčio patroškiname maždaug 30-40 minučių, kad gaminamas padažas sutirštėtų.
7. Tuomet sudedame išvirtus ryžius, suberiame pipirus bei lauro lapelius.
8. Paragaujame ar pagal skonį visiškai pakanka druskos bei cukraus, ar netrūksta kokių kitu prieskonių, jei kažko norisi daugiau, būtinai įdedame.Dar keletą minučių paverdame.
9. Dar karštą padažą supilame į iškaitintus stiklainius ir užsukame švariais bei sandariais dangteliais.
10. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis", juos šiltai apklojame ir palaikome šitaip, kol pilnai atvės.
11. Laikome rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje. Skanaus!
Gaminant prieskonius lengvai galima koreguoti pagal savo skonius, pvz. visai nedėti česnako arba įdėti čili pipiro (jei norisi aštriau). Taip pat vietoje lauro lapelių galima įmesti baziliko bei raudonėlio, tuomet gausis pikantiškas variantas variantas.
Ingredientai
- pomidorai: 6 kilogramų
- saldžiosios paprikos: 2 kilogramų
- morkos: 2 kilogramų
- svogūnai: 2 kilogramų
- ryžiai: 400 gramų (nevirtų svoris)
- aliejus: 400 mililitrų
- cukrus: 200 gramų
- česnakas: 8 skiltelių
- druska: 6 šaukštų
- juodieji pipirai: 4 šaukštelių
- kvapieji pipirai: 2 šaukštelių
- malti lauro lapai: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ryžius išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio, tik neperverdame, nes juos dar šiek tiek virsime ir gamindami lečo.
2. Tuomet pomidorus nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos masės.
3. Jeigu turimas namie elektrinis trintuvas yra silpnesnis arba malate mėsmale, geriau prieš tai nulupkite pomidorus, bus tikrai skaniau.
4. Storadugniame puode ant aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
5. Po to sudedame sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, sukapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepiname.
6. Supilame pomidorų tyrę, sudedame cukrų, druską ir viską ant nedidelės ugnies be dangčio patroškiname maždaug 30-40 minučių, kad gaminamas padažas sutirštėtų.
7. Tuomet sudedame išvirtus ryžius, suberiame pipirus bei lauro lapelius.
8. Paragaujame ar pagal skonį visiškai pakanka druskos bei cukraus, ar netrūksta kokių kitu prieskonių, jei kažko norisi daugiau, būtinai įdedame.Dar keletą minučių paverdame.
9. Dar karštą padažą supilame į iškaitintus stiklainius ir užsukame švariais bei sandariais dangteliais.
10. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis", juos šiltai apklojame ir palaikome šitaip, kol pilnai atvės.
11. Laikome rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje. Skanaus!
Raktažodžiai:
leco, misraine, padazas, ryziai, pomidorai, paprikos, morkos, svogunai, aliejus, cukrus, cesnakas, druska, pipirai, lauro lapai
Čili sriuba
Padažas: Gvakamolė
KK+ marinatas vištienai su actu
TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
Čili sriuba (aštri sriuba)
Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže
Veganiška skaldytų žirnių sriuba
KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA
Gruziniska "Charčio"
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Aštriai pikantiškas slyvų pagardas
Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!
Itališka peperonata
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS
čili sriuba / troškinys su faršu
Daržovių mišrainė žiemai
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)