Lečo su ryžiais, pomidorais ir paprikomis

Šis lečo/mišrainė/padažas (net nežinau kaip tiksliai gerai jį pavadinti) idealiai tiks kaip sriuba arba kaip garnyras arba tiesiog dėti į mėgstamus troškinius.
Gaminant prieskonius lengvai galima koreguoti pagal savo skonius, pvz. visai nedėti česnako arba įdėti čili pipiro (jei norisi aštriau). Taip pat vietoje lauro lapelių galima įmesti baziliko bei raudonėlio, tuomet gausis pikantiškas variantas variantas.
1. Pirmiausia ryžius išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio, tik neperverdame, nes juos dar šiek tiek virsime ir gamindami lečo.
2. Tuomet pomidorus nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos masės.
3. Jeigu turimas namie elektrinis trintuvas yra silpnesnis arba malate mėsmale, geriau prieš tai nulupkite pomidorus, bus tikrai skaniau.
4. Storadugniame puode ant aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
5. Po to sudedame sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, sukapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepiname.
6. Supilame pomidorų tyrę, sudedame cukrų, druską ir viską ant nedidelės ugnies be dangčio patroškiname maždaug 30-40 minučių, kad gaminamas padažas sutirštėtų.
7. Tuomet sudedame išvirtus ryžius, suberiame pipirus bei lauro lapelius.
8. Paragaujame ar pagal skonį visiškai pakanka druskos bei cukraus, ar netrūksta kokių kitu prieskonių, jei kažko norisi daugiau, būtinai įdedame.Dar keletą minučių paverdame.
9. Dar karštą padažą supilame į iškaitintus stiklainius ir užsukame švariais bei sandariais dangteliais.
10. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis", juos šiltai apklojame ir palaikome šitaip, kol pilnai atvės.
11. Laikome rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje. Skanaus!
Gaminant prieskonius lengvai galima koreguoti pagal savo skonius, pvz. visai nedėti česnako arba įdėti čili pipiro (jei norisi aštriau). Taip pat vietoje lauro lapelių galima įmesti baziliko bei raudonėlio, tuomet gausis pikantiškas variantas variantas.
Ingredientai
- pomidorai: 6 kilogramų
- saldžiosios paprikos: 2 kilogramų
- morkos: 2 kilogramų
- svogūnai: 2 kilogramų
- ryžiai: 400 gramų (nevirtų svoris)
- aliejus: 400 mililitrų
- cukrus: 200 gramų
- česnakas: 8 skiltelių
- druska: 6 šaukštų
- juodieji pipirai: 4 šaukštelių
- kvapieji pipirai: 2 šaukštelių
- malti lauro lapai: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ryžius išverdame pagal instrukcijas nurodytas ant pakelio, tik neperverdame, nes juos dar šiek tiek virsime ir gamindami lečo.
2. Tuomet pomidorus nulupame ir sutriname elektriniu trintuvu arba mėsmale iki vientisos masės.
3. Jeigu turimas namie elektrinis trintuvas yra silpnesnis arba malate mėsmale, geriau prieš tai nulupkite pomidorus, bus tikrai skaniau.
4. Storadugniame puode ant aliejaus pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus.
5. Po to sudedame sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas, sukapotus česnakus ir dar šiek tiek pakepiname.
6. Supilame pomidorų tyrę, sudedame cukrų, druską ir viską ant nedidelės ugnies be dangčio patroškiname maždaug 30-40 minučių, kad gaminamas padažas sutirštėtų.
7. Tuomet sudedame išvirtus ryžius, suberiame pipirus bei lauro lapelius.
8. Paragaujame ar pagal skonį visiškai pakanka druskos bei cukraus, ar netrūksta kokių kitu prieskonių, jei kažko norisi daugiau, būtinai įdedame.Dar keletą minučių paverdame.
9. Dar karštą padažą supilame į iškaitintus stiklainius ir užsukame švariais bei sandariais dangteliais.
10. Stiklainius apverčiame "aukštyn kojomis", juos šiltai apklojame ir palaikome šitaip, kol pilnai atvės.
11. Laikome rūsyje arba kitoje vėsioje patalpoje. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
leco misraine padazas ryziai pomidorai paprikos morkos svogunai aliejus cukrus cesnakas druska pipirai lauro lapai
O čia labai skanu! :)

Aštriai pikantiškas slyvų pagardas

Vištienos krūtinėlė keptuvėje pomidorų padaže

Veganiška skaldytų žirnių sriuba

Čili sriuba (aštri sriuba)

Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu

Čili sriuba

Daržovių mišrainė žiemai

Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais

Burokėlių sriuba su pupelėmis ir džiovintais baravykais

KK+ marinatas vištienai su actu

Kaimiška žuvienė su ryžiais

čili sriuba / troškinys su faršu

Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!

Padažas: Gvakamolė

Keptų morkų mišrainė su voveraitėmis - privalo būti ant Kūčių stalo!

Gruziniska "Charčio"

Itališka peperonata

MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)

BUROKĖLIŲ SRIUBA SU PUPELĖMIS IR DŽIOVINTAIS BARAVYKAIS

KALAKUTIENOS IR RYŽIŲ KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE

TINGINIŲ SUŠI ARBA "SUŠIŲ" MIŠRAINĖ

PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU

PRANCŪZIŠKA CUKINIJŲ SRIUBA

MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)