Marinuoti afrikietiški agurkai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Tai kiek kitoks marinuotų agurkų receptas, nes jame panaudosime daug kam nepažįstamus afrikietiškus agurkus. Daug kas juos vadina labai keistais. Apie afrikietiškus agurkus internete galima atrasti dvi skirtingas nuomones - vieniems labai patinka, dėl savo subtilaus rūgštesnio skonio, kitiems labai nepatinka ir sako, kad juos tiesiog išmetė lauk. Nusprendžiau ir aš išmėginti ir įsitikinti, ar man šie afrikietiški agurkai bus priimtini ar ne. Jie tikrai tokie kitokie, nei įprasti mums agurkai: atrodo, kad vien žievė ir sėklos. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 puslitriukai. Ir štai marinuoti man daug labiau patiko. Tokius galėčiau valgyti kasmet ir tikrai net nereiktų suabejoti.
1. Pirmiausia stiklainius perplauname su soda ir išdžioviname.
2. Afrikietiškus agurkus nuplauname ir nuimame kotelius.
3. Tada į stiklainius supjaustome po 2 skilteles česnako, įdedame po pusę arbatinio šaukštelio pipirų (arba naudojame mišinį agurkų marinavimui), krapų. Įdedame agurkus.
4. Užviriname vandenį ir supilstome į stiklainius, uždengiame bei palaukiame maždaug 15 minučių.
5. Po to nupilame vandenį atgal į kaitinimo indą ir užverdame.
6. Dar kartą užpilame agurkus ir palaikome vėl maždaug 15 minučių.
7. Pilame vandenį atgal į puodą, dedame druską, cukrų bei actą. Taip pat šiek tiek vandens įpilame, nes verdant kažkiek nugaravo.
8. Verdantį marinatą pilame ant agurkų ir greitai uždarome stiklainius. Apverčiame ir paliekame atvėsti. Skanaus!
Ingredientai
- afrikietiškų agurkų: kiek tilps į stiklainius
- krapų
- česnako: 4 skiltelių
- kvapiųjų pipirų
- vandens: 0,7 litro
- druskos: 1 valgomojo šaukšto
- cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- acto: 60 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia stiklainius perplauname su soda ir išdžioviname.
2. Afrikietiškus agurkus nuplauname ir nuimame kotelius.
3. Tada į stiklainius supjaustome po 2 skilteles česnako, įdedame po pusę arbatinio šaukštelio pipirų (arba naudojame mišinį agurkų marinavimui), krapų. Įdedame agurkus.
4. Užviriname vandenį ir supilstome į stiklainius, uždengiame bei palaukiame maždaug 15 minučių.
5. Po to nupilame vandenį atgal į kaitinimo indą ir užverdame.
6. Dar kartą užpilame agurkus ir palaikome vėl maždaug 15 minučių.
7. Pilame vandenį atgal į puodą, dedame druską, cukrų bei actą. Taip pat šiek tiek vandens įpilame, nes verdant kažkiek nugaravo.
8. Verdantį marinatą pilame ant agurkų ir greitai uždarome stiklainius. Apverčiame ir paliekame atvėsti. Skanaus!
Marinuoti afrikietiški agurkai
Agurkų griežinėliai pomidorų padaže žiemai
Marinuoti agurkai su ciberžole ir medumi
Tradicinės kiniškos agurkų salotos
Pikantiški marinuoti agurkai
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Padažas - agurkų mišrainė
Šaltuoju būdu rauginti agurkai
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Jogurto ir agurkų padažas
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
Gardžios tuno salotos
Šviežiai rauginti agurkai
Sausai sūdyti agurkai
Kas vyksta su smegenimis, jei suvalgytume po vieną raugintą agurką per dieną
Su želatina marinuoti pomidorai
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
Marinuoti pomidorai su citrinos rūgštimi žiemai
Krabų lazdelių ir ryžių mišrainė
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Žaliavalgiškos kiniško kopūsto ir agurkų salotos