Marinuoti afrikietiški agurkai

Kategorija: Daržovių patiekalai


Marinuoti afrikietiški agurkai

Paskelbė:
28 Spalio 2022
Tai kiek kitoks marinuotų agurkų receptas, nes jame panaudosime daug kam nepažįstamus afrikietiškus agurkus. Daug kas juos vadina labai keistais. Apie afrikietiškus agurkus internete galima atrasti dvi skirtingas nuomones - vieniems labai patinka, dėl savo subtilaus rūgštesnio skonio, kitiems labai nepatinka ir sako, kad juos tiesiog išmetė lauk. Nusprendžiau ir aš išmėginti ir įsitikinti, ar man šie afrikietiški agurkai bus priimtini ar ne. Jie tikrai tokie kitokie, nei įprasti mums agurkai: atrodo, kad vien žievė ir sėklos. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 puslitriukai. Ir štai marinuoti man daug labiau patiko. Tokius galėčiau valgyti kasmet ir tikrai net nereiktų suabejoti.


Ingredientai


  • afrikietiškų agurkų: kiek tilps į stiklainius
  • krapų
  • česnako: 4 skiltelių
  • kvapiųjų pipirų
  • vandens: 0,7 litro
  • druskos: 1 valgomojo šaukšto
  • cukraus: 1 valgomojo šaukšto
  • acto: 60 mililitrų

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia stiklainius perplauname su soda ir išdžioviname.
2. Afrikietiškus agurkus nuplauname ir nuimame kotelius.
3. Tada į stiklainius supjaustome po 2 skilteles česnako, įdedame po pusę arbatinio šaukštelio pipirų (arba naudojame mišinį agurkų marinavimui), krapų. Įdedame agurkus.
4. Užviriname vandenį ir supilstome į stiklainius, uždengiame bei palaukiame maždaug 15 minučių.
5. Po to nupilame vandenį atgal į kaitinimo indą ir užverdame.
6. Dar kartą užpilame agurkus ir palaikome vėl maždaug 15 minučių.
7. Pilame vandenį atgal į puodą, dedame druską, cukrų bei actą. Taip pat šiek tiek vandens įpilame, nes verdant kažkiek nugaravo.
8. Verdantį marinatą pilame ant agurkų ir greitai uždarome stiklainius. Apverčiame ir paliekame atvėsti. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: