Marinuoti afrikietiški agurkai
Kategorija: Daržovių patiekalai
Tai kiek kitoks marinuotų agurkų receptas, nes jame panaudosime daug kam nepažįstamus afrikietiškus agurkus. Daug kas juos vadina labai keistais. Apie afrikietiškus agurkus internete galima atrasti dvi skirtingas nuomones - vieniems labai patinka, dėl savo subtilaus rūgštesnio skonio, kitiems labai nepatinka ir sako, kad juos tiesiog išmetė lauk. Nusprendžiau ir aš išmėginti ir įsitikinti, ar man šie afrikietiški agurkai bus priimtini ar ne. Ir kai paragavau, negaliu apsispręsti. Man jie nei skanūs, nei neskanūs. Nors gal labiau skanūs, nes aš juos valgiau ir neišmečiau. Jie tikrai tokie kitokie, nei įprasti mums agurkai: atrodo, kad vien žievė ir sėklos. Skonis taipogi yra nestandartiškas, bet negaliu sakyti, kad pasakiškai skanus. Nelinkstu ir prie nuomonės "fui kokie neskanūs" būtent dėl tos priežasties, kad jie nestandartiški, kitokie nei visi. Nusprendžiau, kad marinuoti bus daug skanesni ir nusprendžiau pasigaminti. Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 puslitriukai. Ir štai marinuoti man daug labiau patiko. Tokius galėčiau valgyti kasmet ir tikrai net nereiktų suabejoti.
1. Pirmiausia stiklainius perplauname su soda ir išdžioviname.
2. Afrikietiškus agurkus nuplauname ir nuimame kotelius.
3. Tada į stiklainius supjaustome po 2 skilteles česnako, įdedame po pusę arbatinio šaukštelio pipirų (arba naudojame mišinį agurkų marinavimui), krapų. Įdedame agurkus.
4. Užviriname vandenį ir supilstome į stiklainius, uždengiame bei palaukiame maždaug 15 minučių.
5. Po to nupilame vandenį atgal į kaitinimo indą ir užverdame.
6. Dar kartą užpilame agurkus ir palaikome vėl maždaug 15 minučių.
7. Pilame vandenį atgal į puodą, dedame druską, cukrų bei actą. Taip pat šiek tiek vandens įpilame, nes verdant kažkiek nugaravo.
8. Verdantį marinatą pilame ant agurkų ir greitai uždarome stiklainius. Apverčiame ir paliekame atvėsti. Skanaus!
Ingredientai
- afrikietiškų agurkų: kiek tilps į stiklainius
- krapų
- česnako: 4 skiltelių
- kvapiųjų pipirų
- vandens: 0,7 litro
- druskos: 1 valgomojo šaukšto
- cukraus: 1 valgomojo šaukšto
- acto: 60 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia stiklainius perplauname su soda ir išdžioviname.
2. Afrikietiškus agurkus nuplauname ir nuimame kotelius.
3. Tada į stiklainius supjaustome po 2 skilteles česnako, įdedame po pusę arbatinio šaukštelio pipirų (arba naudojame mišinį agurkų marinavimui), krapų. Įdedame agurkus.
4. Užviriname vandenį ir supilstome į stiklainius, uždengiame bei palaukiame maždaug 15 minučių.
5. Po to nupilame vandenį atgal į kaitinimo indą ir užverdame.
6. Dar kartą užpilame agurkus ir palaikome vėl maždaug 15 minučių.
7. Pilame vandenį atgal į puodą, dedame druską, cukrų bei actą. Taip pat šiek tiek vandens įpilame, nes verdant kažkiek nugaravo.
8. Verdantį marinatą pilame ant agurkų ir greitai uždarome stiklainius. Apverčiame ir paliekame atvėsti. Skanaus!
Raktažodžiai:
agurkai, krapai, cesnakas, afrikietiski agurkai, pipirai, vanduo, druska, cukrus, actas, marinuoti agurkai
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Pikantiški marinuoti agurkai
Tobulai marinuoti agurkai vos per pusvalandį
Tzadziki padažas. pagardas prie mėsos, žuvies
Gardžios tuno salotos
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
Kas vyksta su smegenimis, jei suvalgytume po vieną raugintą agurką per dieną
Jogurto ir agurkų padažas
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Daržovių mišrainė su majonezu
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Labai soti mišrainė su pupelėmis ir kumpiu - skani ir viena!
VOKIŠKA BULVIŲ MIŠRAINĖ
Vokiška bulvių mišrainė su silke
Šviežiai rauginti agurkai
Blynai kitaip - sumuštinių keptuvėje... su nutella
Orinukai (arba morengai)
Suomiškos bulvių salotos
AGURKINĖ SRIUBA | RECEPTAS
mišrainė su pupelėmis ir kumpiu
ŽALIAVALGIŠKA "BALTOJI MIŠRAINĖ"
Naminis tepamas lydytas sūrelis (be kiaušinių)
Su želatina marinuoti pomidorai