Quesadillas - Kesadilijos su vištiena

Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos / Užkandžių receptai


Quesadillas - Kesadilijos su vištiena

Paskelbė:

Kesadilijos su vištiena – tai skanus, sotus ir lengvai pagaminamas meksikietiškas užkandis, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Tortilijos, užpildytos skaniu vištienos faršu su įvairiais prieskoniais, tarkuotu sūriu ir pomidorų padažu, suteikia išskirtinį skonį ir puikiai tinka tiek svečiams, tiek kasdieniam valgymui. Šis patiekalas ne tik skanus, bet ir maistingas – jis suteikia energijos, yra puikus baltymų šaltinis ir puikiai tinka tiems, kurie siekia subalansuotos mitybos.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Vištienos faršas – pagrindinis baltymų šaltinis, padedantis auginti raumenų masę ir stiprinti imuninę sistemą. Be to, vištiena yra mažai riebalų turintis maistas, todėl puikiai tinka lieknėjantiems.
  • Svogūnai ir česnakas – turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių. Svogūnai taip pat yra geri antioksidantai, o česnakas padeda stiprinti širdies ir kraujagyslių sistemą.
  • Pomidorų pasta – pomidorai yra puikus vitamino C, A ir K šaltinis, taip pat juose yra daug antioksidantų, tokių kaip likopenas, kurie padeda kovoti su uždegimais ir turi priešvėžinių savybių.
  • Paprikos milteliai ir čili – turi vitamino C, kuris stiprina imuninę sistemą, ir capsaiciną, kuris skatina medžiagų apykaitą ir gali padėti deginti riebalus.
  • Kuminas ir raudonėlis – šie prieskoniai ne tik suteikia nuostabų skonį, bet ir turi antibakterinių, priešuždegiminių ir virškinimą gerinančių savybių.
  • Tarkuotas sūris – puikus kalcio šaltinis, kuris stiprina kaulus ir dantis.


Ingredientai

  • vištienos faršas: 400 gramų
  • svogūnai: 0,5 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
  • pomidorų pasta: 1 valgomojo šaukšto
  • paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • juodieji pipirai: žiupsnelio
  • petražolės arba kalendra: 3 valgomųjų šaukštų (smulkiai supjaustome)
  • aliejus (kepimui)
  • tortilijos: 6 (vidutinio dydžio)
  • tarkuotas sūris: ~2 stiklinių
  • meksikietiškas pomidorų padažas
  • graikiškas jogurtas


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

2. Suberiame svogūną ir česnaką. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 4 minutes.

3. Tada suberiame vištienos faršą. Kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol vištiena nebebus rožinės spalvos.

4. Tuomet suberiame prieskonius, petražoles, druską ir pomidorų pastą. Išmaišome ir pakepame dar maždaug 60 sekundžių.

5. Po to tortilijas lengvai ištepame pomidorų padažu. Ant pusės tortilijos užberiame maždaug 2 valgomuosius šaukštus sūrio.

6. Tuomet užberiame 3-4 valgomuosius šaukštus vištienos, tuomet vėl apie 2 valgomuosius šaukštus sūrio. Tortiliją sulenkiame.

7. Išvalome keptuvę, įkaitiname aliejų ant vidutinės temperatūros.

8. Sudedame po dvi tortilijas ir paskrudiname iš abiejų pusių, kol išsilydis sūris. Perpjauname į dvi dalis.

9. Patiekiame su padažu ir graikišku jogurtu. Skanaujame!