Meksikietiškas vištienos troškinys su konservuotais pomidorais ir Chipotle pasta
Kategorija: Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Meksikietiškas vištienos troškinys su pomidorais ir Chipotle pasta
Meksikietiškas vištienos troškinys yra skanus, lengvai paruošiamas ir sveikatai naudingas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdieniam stalui. Šio troškinio pagrindą sudaro sultinga vištienos filė, tirštas pomidorų padažas ir dūminė „Chipotle“ pasta, suteikianti ne tik unikalų skonį, bet ir malonų švelnų aštrumą. Šis receptas puikiai dera su ryžiais, tortilijomis ar daržovių salotomis, tad yra itin universalus.
Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?
- Vištienos filė yra liesų baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis, skatinti audinių regeneraciją ir palaikyti ilgalaikį sotumo jausmą.
- Pomidorai yra turtingi antioksidantų, ypač likopeno, kuris padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir mažina širdies ligų riziką. Jie taip pat aprūpina organizmą vitaminu C, stiprinančiu imuninę sistemą.
- Česnakai garsėja antibakterinėmis savybėmis ir gebėjimu stiprinti organizmo apsaugą nuo infekcijų.
- Chipotle pasta ne tik suteikia intensyvų skonį, bet ir skatina medžiagų apykaitą bei šildo organizmą.
Ingredientai
- aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustyto)
- česnakas: 3 skiltelių (sukapotų)
- rudas cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
- Chipotle pasta: 1 arbatinio šaukštelio
- konservuoti pomidorai: 400 gramų
- vištienos filė: 1
- raudonieji svogūnai: 1 nedidelio (supjaustyto riekelėmis)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių keptuvėje įkaitiname aliejų.
2. Sudedame svogūną bei kepiname ant mažos ugnies, kol šis truputį paruduos ir suminkštės (maždaug 5 minutes).
3. Paskutinę minutę sudedame česnakus bei pakepiname kartu su svogūnais.
4. Tuomet įmaišome cukrų, pastą bei konservuotus pomidorus.
5. Sudedame į puodą vištienos filė padalinta į keturias lygias dalis, užpilame padažu bei troškiname maždaug 20 minučių arba kol vištiena išvirs.
6. Po to išvirusią vištieną išimame, šakučių pagalba sudraskome bei sudedame atgal į padažą.
7. Papuošiame raudonuoju svogūnu.
Panašūs receptai











