Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
Kategorija: Daržovių patiekalų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Šis vieno puodo patiekalas – ideali vakarienė, kurios paruošimas nereikalauja daug laiko ir pastangų. Vištiena su ryžiais ir daržovėmis yra sotus, skanus ir maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek pietums. Su šviežiomis daržovėmis, prieskoniais ir šiek tiek curry ir ciberžolės, šis troškinys suteikia nuostabų skonį, o ryžiai puikiai sujungia visus ingredientus.
Naudingos sudedamosios dalys:
- Vištiena – baltymų šaltinis, kuris padeda raumenų augimui ir atstatymui, taip pat puikus B grupės vitaminų šaltinis.
- Ryžiai – turi daug angliavandenių, suteikia ilgalaikį energijos šaltinį ir palaiko virškinimo sistemą.
- Daržovės (morkos, paprikos, žirneliai, pievagrybiai) – puikus vitaminų (ypač vitaminų A ir C) šaltinis, be to, turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir stiprina imunitetą.
- Kario prieskoniai ir ciberžolė – šie prieskoniai yra ne tik skanūs, bet ir turi priešuždegiminių savybių, padeda virškinimui ir mažina organizmo uždegimus.
Ingredientai
- vištienos krūtinėlė: 340 gramų (supjaustome 1,5 centimetro dydžio kubeliais)
- raudonieji svogūnai: 1 (supjaustome smulkiai)
- česnakas: 2 skiltelių (susmulkiname)
- plikyti ilgagrūdžiai ryžiai: 1 stiklinės
- morkos: 1 vidutinio dydžio (smulkiai supjaustome)
- raudonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- geltonosios paprikos: 0,5 (smulkiai supjaustome)
- šaldyti žirneliai: 1 stiklinės
- pievagrybiai: 4 maži (supjaustome)
- sultinys: 0,5 kubelio
- vanduo: 2,5 stiklinės (karštą vandenį sumaišome su sultinio kubeliu)
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- aliejus (kepimui)
- karis: 1 arbatinio šaukštelio
- ciberžolė: 1 arbatinio šaukštelio
- raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
- šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
- jūros druska: žiupsnelio
- juodieji pipirai: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės-aukštos temperatūros.
2. Suberiame vištienos gabaliukus, apibarstome druska bei pipirais. Kepame maišydami maždaug 4 minutes, kol jie nebebus rausvi.
3. Vištieną išimame iš keptuvės.
4. Tada į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame svogūną. Jį apkepame maždaug 4 minutes.
5. Suberiame česnaką, kario prieskonius, ciberžolę ir papriką. Sumaišome ir kepame maždaug 30 sekundžių.
6. Suberiame morką ir papriką. Kepame dar maždaug 1 minutę.
7. Suberiame ryžius, vištienos gabaliukus ir užpilame karštu sultiniu.
8. Uždengiame dangtį ir palaukiame, kol vanduo užkais.
9. Tuomet sumažiname kaitrą iki nedidelės. Troškiname maždaug 25 minutes.
10. Likus 8 minutėms iki troškinimo pabaigos suberiame šaldytus žirnelius ir pievagrybius.
11. Apibarstome druska ir pipirais, suberiame petražoles bei įpilame pomidorų padažo. Viską gerai išmaišome.
12. Leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai











